Ve středu jsem neudělal reparát, opakovat ročník už nemůžu a tak mi teda zůstalo pouze základní vzdělání a promarněné 4 roky.Mám tedy možnost dostat se na nějakou střední školu (učňák) než začne školní rok?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3721 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejspíš jo, vyber si a co nejdříve tam zajdi, pokud půjdeš na účňák, tak tam bude učivo lehčí a je pravděpodobné, že ho lépe zvládneš.
Pokud zítra nic neseženeš, nestresuj a obcházej školy i příští týden.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud chcete jít znova na střední školu, měl byste projít výběrovým řízením. Totiž I po maturitě na jedné střední škole si musíte podat přihlášku, chcete-li studovat na další střední škole od 1. ročníku. .
Přestup zřejmě nepřichází v úvahu, neuvedl jste školu, určitě byste musel dělal rozdílové zkoušky.
Na možnosti, které máte, jste se měl zeptat na střední škole. Neuvedl jste z jakého důvodu nemůžee opakovat ročník. Ale je pravda, že ředitel nemusí opakování ročníku povolit.
Rozhodující je ' školský zákon, proto se zkuste obrátit na odbor
školství zřizovatele střední školy, dovííte se víc.
Doplňuji:
I pro přijetí na školu se musí dodržovat vyhláška MŠ.
Chce-li být tazatel znova přijatý do 1. ročníku, musí projít výběrovým řízením, i kdyby bylo na škole volné místo.
Chce-li přestoupit na jinou školu a zde pokračovat ve vyšším ročníku, musí složit rozdíolové zkoušky, jak jsem napsala. Rovněž záleží na souhlasu ředitele.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Kašlina školu a běž skutečně na učňák,výuční list se cení víc
než maturita ,a hlavně pamatuj študovat střední školu není známka
inteligence,je to jen o učení
Nehledě,že v živoťě je to jinak,znám spoustu vyšokoskolsky vzdělaných
zoufalců,a kluci co vypadli mají lepší postavení,protože se umí porvat
o život.
0 Nominace Nahlásit |
Já osobně.....Pochybuju, budeš si asi muset rok počkat :/
Ale no nevím, uvidíme co napíšou kolegové…
0
před 3721 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chodil jsem na Střední školu polygrafickou – obor Tiskař na polygrafických strojích.Ano, důvodem že nemohu opakovat je, že to ředitelka nepovolila. Nevím no, zkusím zítra obvolat nějaká učiliště a uvidím, co mi řeknou..
Nevíme, jak školu jsi dělal (gympl, odbornou,…)? Ale když slyším
vyprávět, jak věční propadlíci pořád přechází mezi školami, dokud to
definitivně nevzdají, tak bych nebyl skeptický …
(pokud máš zájem studovat – včera manželka vyhodila od reparátu
studenta, který se tvářil, jakoby byl naopak rád a dělal to rodičům
natruc).