Jaký máte názor na rozšiřování vietnamské populace v ČR?
Jdu po městě a vidím, že tam, kde býval kdysi klasiský obchod, se už už stěhují Vietnamci, aby jej po nocích předělali na jeden z těch svých krámů. A takových je čím dál víc…
Osobně proti Vietnamcům nemám nic, ale situace tu už začíná houstnout, viz. dnešní zpráva http://www.novinky.cz/domaci/196713-v-prazske-libusi-hrozi-vznik-domobrany-proti-vietnamske-mensine.html
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5327 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
když projíždím Libuší,tak si připadám jak ve vietnamu,čing-čong,kam se podívám,jsou na každým rohu,na zastávkách,v okolo projíždějících autech,no prostě všude.A ještě jeden postřeh-vůbec neuměj řídit,hrotěj to v těch dodávkách,hrůza
0 Nominace Nahlásit |
Reakce na Oskara., v době kdy byl premiérem pan Špidla jsem četl studii o vývoji populace u nás, kde bylo konstatováno, že cca za 400 roků ponese na prvomájovém průvodu naši vlajku občan ČR, jehož praprapředek bojoval ve Vietnamu s Amíky. Obyvatelé s českými kořeny mezitím postupně vymřou po meči nebo po přeslici.
0 Nominace Nahlásit |
Až na excesy- nevadí mi.V podstatě.Co mně Dost vadí-stačí projít Václavák a jeden si pomyslí-„Moskva musí být liduprázdná,všichni jsou tady“.
0 Nominace Nahlásit |
Sice nejsem rasista ale zase všeho moc škodí, Česká Republika je jen pro čechy, tak at se toho drží, nejsme Vietnamská republika nebo Romská republika, mým názorem je, zůstaňme Čechy a snažme se udržet menšiny na linii, at se z toho jednou nestane, že Češi jsou Menšina ve své zemi .. :)
0 Nominace Nahlásit |
Taky se bojím, občas o tom přemýšlím, kam až to dospěje. V našem městě jsou taky na každým rohu vietnamci. Jenže to by lidé nesměli vietamský obchodníky podporovat, jinak by se takhle nerozšířili.
0 Nominace Nahlásit |
Vietnamci jsou vynikajicí obchodníci, kteří s vámi mohou diskutovat
o ceně a zároveň nabízet zboží levně. Oni přeci také touží po
vlastním štěstí a obživě, kterou nenajdou doma. Kdyby na 24 hodin
uzavřeli všechny obchody v ČR, tak byste uviděli stáda přeplněných
tramvají, která by jela do supermarketů a obchodních center. Je lepší
koupit si vodu kousek od baráku u Vietnamců než jet 15 minut tramvají.
Navíc Vietnamci jsou přátelští a nevím proč někomu mohou vadit, když
nikomu neubližují.
0 Nominace Nahlásit |
Mně Vietnamci nevadí. Ano, pravda, souhlasím s Bubčou – až na občasné excesy, ale tím ostatně neohrožují okolí, spíš sebe navzájem.
A co se týče těch obchodů…Jo, kdo umí, ten umí…
My jsme divný národ. Sami obchodovat neumíme, to raději prodáme i své
vlastní nápady než, abychom je využili pro svůj prospěch. Rozdáme a
rozprodáme, co máme. Ať založíme malý obchod či firmu nebo větší,
dřív nepo později to prodáváme cizincům.
A Vietnamci? Zrušili jsme jim tržnice a dali jim pokyn, že pokud chtějí
podnikat, musí do kamenných obchodů. Vietnamci ale asi nějsou tak pitomí,
jak si někdo představoval. Vědí moc dobře, že v budou-li prodávat
v kamenném obchodě čerstvou zeleninu a ovoce, základní potraviny, cigarety
a alkohol, že na tom vydělají. To je celé.
V Libuši jsem učila, jezdila jsem tam večer a hodně pozdě večer jsem se vracela. Vietnamci, které jsem potkávala, se chovali jako normální slušní lidé. Myslím, že reakce tamnějších Čechů pramení opět jen z naší neschopnosti, cokoliv dělat přídně a ze závisti komkoliv, kdo to dokáže.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5327 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Větnamci, jsou mi rozhodně milejší než cikáni. Pardon romové :)
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5326 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejsem rasista, ale staré úsloví praví, „Čeho je moc, toho je příliš“. A to se netýká jen Vietnamců. Stačí se podívat, např v Kauflandu při akcích, jak mají rozděleny úkoly a první se nahrnou k regálům se slevami a rvou do košíků oběma rukama akční zboží. Každý jinou komoditu. Pak se asi dělí.To nebudí vůbec dobrý dojem.
0
před 5327 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nic proti Vietnamcům nemám, ale začíná mi vadit, jak se to u nás rozšiřuje! Jdu po pouti a tam co druhý stánek Vietnamec nebo Číňan s nudlemi! Dříve mi to nevadilo, ale teď už jo.
0
před 5327 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |