Dříve téměř každá domácnost byla vybavena gramofonem. Vlastníte a používáte ještě toto klasické zařízení? Kolik z Vás se prosím v poslední době posadilo pohodlně do křesla a díky tomuto zařízení si vyslechlo třeba varhanní koncert.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? led, annas, Jahoda, aramah, bobánek před 5046 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Měli jsme gramofon a velký počet desek. Často jsem poslouchali. Ale před několika lety jsem gramofon a desky prodali jednomu sběrateli.
Ale nedávno jsem slyšela v rádiu, že mnoho unikátních nahrávek se stále uchovvává jen na gramofonových deskách. Ale znova se začaly gramofony vyrábět – firma SEV v Litovli ve kvalitě v kvalitě hi-fi. Odběratelem je jedna rakouská firma.
0 Nominace Nahlásit |
Vlastím gramofon a mnoho desek po prababičce a pradědečkovi. Je sice nefunkční, ale protože se předává z generace na generaci, je mi líto ho prodat, či někomu věnovat.
0 Nominace Nahlásit |
Mám ho dokonce i v pokoji. Ještě před nějakýma patnácti rokama jsem
ho poslouchala často – objevila jsem ve starejch deskách perly jako
Kubišovou nebo Seana Lennona (syn Johna, dodnes nechápu, kde to naši vzali :)
. Ale pak se rozmohly MP3 a co jsem chtěla, jsem posháněla jinde, takže
gramofon se odšoupl do nesvrchnější police a jen tam zabírá místo. Jen
tak ho asi nevytáhnu – kvůli asi třem deskám, který jsem poslouchala…
:o/
Ale je fakt, že ten zvuk je nádhernej, takovej sametovej. Kvalitou je to
o něčem jiným, ale život není jen o vybírání kvality, ale o hledání
schůdnejch cest… a gramec holt dneska fakt moc schůdná varianta není
:o/
Doplňuji:
Upravil/a: Terryle
0 Nominace Nahlásit |
Ano, mám ešte ten kufríkový s kľukou. Je to fantastická vec, nakrútiť péro, kľudne si sadnúť, pustiť platňu, privreť oči a snívať…
0 Nominace Nahlásit |
Měli jsme drevěný gramofon s rádiem takovou velkou krávu.Dali se na tom hrát jak malé tak velké desky.A měl jsem jich asi 150.
0 Nominace Nahlásit |
Měli jsme v koženkovém kufříku jistě si mnozí pamatují na víku byl reptoduktor , a stále zlobila jehla, protože jakmile někdo špatně složil šňůru -přimáčka ramínko a jehla byla zkřivená. Ale hráli jsme na něm spostu let. Desek máme keště kvanta-ale gramec zmizel …zřejmě při stěhování.
0 Nominace Nahlásit |
gramofon ? dnes už pouze na chatě a v této formě http://radioprijimace-radiobudiky.heureka.cz/roadstar-hra-1500mp/ 🙂 Jako gramofon to pouze vypadá a připománá staré časy podobných (daleko rozměrnějších zařízení). Dnes už ale s pouhou imitací gramofonové jehly – místo ní je na místě optika schopná číst i CD média s MP3 soubory.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek