Chodím do 9. třídy a za chvíli mě čeká jedno životní rozhodnutí – výběr střední školy. Nevím si s tím moc rady a tak píši sem, aby mi někdo, kdo má zkušenosti, poradil. Známky podle mě nemám zas tak špatné – za 8. ročník mám průměr 1.5. Původně jsem chtěl jít na gympl, což se mým rodičům moc nelíbilo a po návštěvě poradny, kde mi poradkyně řekla, že by mě viděla spíše na průmyslovku nebo technické lyceum (případně jakékoliv jiné lyceum), mě touha po gymnáziu také nějak přešla :D. S mámou jsem byl na Schole Pragensis a docela mě tam zaujalo ekonomické lyceum.
Byl jsem se podívat na dni otevřených dveří na Praze 2, Resslova 8 a na Praze 10, Heroldovy sady (obě jsou to ekon. lycea). Jestli tam někdo chodíte, nebo chodil, tak bych byl rád, kdyby jste mi řekli, jaké to tam je a tak. :D
Jinak se bojím, že z toho ekonomického lycea potom nebudu mít žádné
uplatnění (vím, že je to spíše příprava na vysokou školu, ale myslím
to spíš tak, že na to ekon. lyceum chodí hodně lidí a těch absolventů je
moc). Po tom lyceu bych chtěl jít asi na práva.
Na průmyslovku nechci kvůli rýsování. :D
Zkusím to nějak shrnout :D
Jestli Vás ještě cokoliv napadne, tak mi to napište.
Předem díky všem za odpovědi :)
Doplňuji:
Ještě chci dodat, že táta mi doporučuje průmyslovku, protože si myslí,
že těch lidí je málo a že to je něco, v čem se můžu pořád
zlepšovat.
Máma zas chce, abych šel na to ekon. lyceum.
Zajímavá 0 před 3973 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ekon. lyceum není dobrá volba
Proti lyceu nemám námitky, ale jako absolovent průmyslovky budeš mít lepší vyhlídky na trhu práce. Rýsování (přesněji technického kreslení) se neboj, tak složité to není a na řadě průmyslovek se dnes dokonce ani nevyučuje, nebo ve velmi omezené míře. Ale pokud chceš po SŠ jít na práva, tak reději ten gympl.
0
před 3972 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek