Dobry den, mam takovy problem a chci se zeptat, zda nekdo z ucastnenych mi dokaze poradit. Na internetu jsem odpoved nenasel. Jedna se o obchodni vztah. Firme vzniknul dluh a veritel danou vec predal soudu formou soudni zaloby o zaplaceni a v soucasne dobe se vede k dane veci soudni rizeni. Problem nastal nyni, kdyz po Firme zacala vymahat ten stejny dluh i inkasni agentura poverena veritelem. Chci se zeptat, zdali je to mozne z hlediska zakonu, ze se dana vec resi u soudu a jeste totozna vec se resi pres soukromou inkasni agenturu. Myslim si, ze to neni seriozni jednani, kdyz vec resi soud a jeste me obtezuji neustale nejaci vymahaci. Bohuzel, priznavam, dluh jsem vytvoril a nemam na uhradu, to je moje zasadni chyba nepopiratelna. Ale kdyz uz jsem v teto situaci, tak se ji snazim resit. Dekuji za odpovedi
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Bičiště před 4964 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Inkasní firma o které se zmiňujete, nemůže vůči vám provádět žádné exekuční úkony, pokud k tomu nemá exekuční příkaz – usnesení soudu.Pokud by něco z toho měla, věděl byste o tom, jelikož se proti usnesení soudu – exekučnímu příkazu můžete do 15 dnů od jeho doručení odvolat.Nic takového vám doručeno nebylo.Věřitel tímto způsobem na vás zvyšuje tlak.Té firmě bych sdělil, že nemáte důvod s nimi jednat, jelikož případ je řešen soudně a že vy budete respektovat soudní rozhodnutí až bude případ soudem uzavřen. Jednání věřitele a „inkasní firmy“ oporu v zákoně nemá. Zavání to vydíráním.
0
před 4964 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je to v pořádku.
Pokud to od vás vymůže inkasní agentura, žalobce stáhne žalobu a zaplatí
si náklady řízení.
Pokud prohrajete soud, bude vydán rozsudek ve váš neprospěch, navíc budete
muset zaplatit náklady řízení. Vy nezaplatíte, dá se to k exekuci a vy se
potom nedoplatíte.
Na vašem místě doporučuji se domluvit na splátkách a být ve věci aktivní…
0
před 4964 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek