Dobré ráno.Záleží na tom,v jakém bytě (,panelák,zděný dům),jak staré jsou rozvody,atd.Dále,jaká ta rekonstrukce bude (rozsah),na druhu použitého materiálu,zásuvka se dá koupit za 80 – 150,– Kč.Jestli má být kompletní,počítej cca 30 000,– Kč.Ale ta cena se opravdu jenom orientační.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Michal Kole, zbynekplzen
před 4872 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U firmy jsme měli kromě detailních kalkulací i takový zjednodušený
průměr na byt 25–30 tisíc. Ale hodně záleží na počtu a velikosti
místností, počtu zásuvkových vývodů, velikosti rozvodnice a výrazně
cenu ovlivňuje dodávka svítidel.
Takže na 1+1 bych odhadl při běžném rozsahu tak cca 20–25 tis.Kč.
Také záleží na regionu, na venkově je nižší cena práce a vedlejších
nákladů. K ceně též nutno připočíst výchozí revizní zprávu a při
zvýšení odběru i novou přihlášku.
3Kdo udělil odpovědi palec? Kerberus, Michal Kole, anonym
před 4871 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka je položena velmi obecně, nedá se takto odpovědět bez dalších informací. Zkuste kontaktovat některého elektrikáře z okolí. Po shlédnutí vám bude schopen určit cenu poměrně přesně.
0 Nominace Nahlásit |
Spočítej si cenu komponent (zásuvek, vypínačů, rozvaděče, elektroinstalačních krabic, cenu kabelů) a pak k tomu přičti práci elektrikáře (počet hodin krát hodinová sazba).
0 Nominace Nahlásit |
3+1 ve zděném domě nám před 5 lety nacenili na 40 000. Takže byt 1+1 odhaduju na polovinu až dvě třetiny této částky.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4872 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Víte co, ono je to hodně složité. Když nevíte, v jakém stavu to je, tak je to problém. Proto jsme si to třeba při nákupu bytu fakt kontrolovali a chtěli to vědět. Samotná montáž elektroniky je pak mnohem jednodušší a prostě ten elektrikář ví, kudy běží zajíc. A jako majitele by vás to prostě mělo zajímat ještě před samotným nákupem.
Zdravím, neřešil jste někdo prosím výměnu strojků u starých zásuvek a vypínačů? Takové ty kulaté co se to kdysi dávalo všude?
Zdravím, já mám ráda takový starý design a asi jsem řešila podobnou věc. Koupila jsem vlastně kompletně nové kulaté vypínače a zásuvky. Jestli teda myslíte něco takového kliklap.cz třeba? Je to z odolného plastu, který nepraská.
Přesně tak, pokud člověk neví v jakém stavu je současná elektroinstalace a spoustu dalších věcí, tak se odhad ceny moc nedá udělat. Může vás to vyjít na 20 tisíc, ale klidně třeba i na padesát. I v závislosti na tom, o jaký konkrétně byt se jedná. Jak tu někdo navrhoval, můžete si zkusit spočítat cenu samotných komponent, a podle toho si udělat odhad. Jako takovou referenci bych doporučil mrknout na elektro Plzeň – https://www.elfetex.cz/storelocator/plzen Kamarád pracuje jako elektrikář a co vím, tak právě od nich všechno nakupuje. Pokud ale chcete přesnější odhad, určitě bude lepší, když se vám na to někdo podívá osobně.