Máme doma drátový modem na internet od UPC a přemýšlíme, že ho vyměníme za Wi-Fi modem. Nikde jsem ale o tomto nic nenašel…nevíte kde se jich na to zeptat? Myslím přes net, protože jako podporu mají zavolání a to zrovna nechcem…Máme vlastně TV+Internet tak bychom chtěli vyměnit jen net protože jsme jinak spokojení…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 4012 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vymění – ale máš lepší si koupit wifi router vlastní, pronájem od
UPC je drahý (vlastní router se ti zaplatí do roka).
Router pak připojíš ke stávajícímu modemu namísto počítače a ten
můžeš po nakonfigurování routeru připojit buďto kabelem nebo
bezdrátem.
3Kdo udělil odpovědi palec? Sůwa, GamerzMoravy, Front
před 4012 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mají SKYPE: upc_cr_klientskecentrum
http://www.upc.cz/klientske-centrum/kontakt/
3Kdo udělil odpovědi palec? briliant, GamerzMoravy, Front
před 4012 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jesli ho jen tak vymění, to nevím, ale není problém koupit wifi router a připojit jej mezi stávající „modem“ a PC. Modem je přesně podle odpovědi Sůwy, to, čemu se dnes říká „modem“ modemem není, vžilo se to postupem času jako označení krabičky na rozhraní doma/poskytovatel internetu (ISP). „Modem“ od ISP vždy poskytuje fyzické rozhraní mezi konkrétní fyzickou vrstvou na straně poskytovatele a uživatelskou stranou, která je povětšinou ethernet nebo wifi a někdy je docela problém koupit v obchodě alternativní krabičku, která by si s tím poradila. Tak, jaks to napsal zde v diskuzi s otázkou na mowlu, je to korektně.
mowla: takže když si koupím wifi router a nechám si modem tak to můžu propojit a budu mít bezdrát? :D sorry ale sem v tomhle dost nechápající :D
Netroufám si to napsat jako odpověď, ale moje zkušenost je taková : modem = modulátor/demodulátor analogového signálu na digitální a router je vysílač k WiFi. Mám ADSL od Vodafone a tam jsou oba v jednom. Připojení mám částečně bezdrátově ( netbook a TV ) a kabelem PC. Třeba ti to pomůže 🙂