Dcera přijela z výletu a měla na noze klíště.Vyndala jsem ho tak že jsem jí to klíště namazala krémem a vzala si tyčinku do uší a tou tyčinkou jsem jí kroužila s tím klíštětem a potom se to klíště odlepilo dcera tam má díru a prý jí to strašně svědí a má to tam červené vyndala jsem to klíště správně nebo jí mám vzít k doktorovi protože jsem klíště v životě neměla tak mám z toho docela strach
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4884 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mazat klíště ani není nutné, jinak ok, ale na závěr to chce
každopádně dezinfekci. Já na to holkám ještě stříkám aloe.
Pokud by to bylo hodně zarudlé a nezmizelo to do 24 h, radši k lékaři
zajděte, koukne na to, případně objedná na krev za ty 3–4 týdny a vy
budete mít klid.
2Kdo udělil odpovědi palec? SimcaKupkova, Hlada
před 4884 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem byla dneska s malou u doktorky aby jí také vyndala klíště, normálně ho vyndáváme sami, ale bylo tak maličké, že jsem měla strach abych ho neutrhla. Doktorka mi ukazovala jak ho vyndat o to tak, že na tyčinku do uší dala tekuté mýdlo, a kroužila s klíštětem kolem dokola, během půl minuty bylo venku, pak ho zastříkla dezinfekcí a utřela, a bylo to.. Navíc říkala, že se v žádném případě nesmí polévat olejem, nebo krémem, klíště se začne dusit a vypouští do těla ještě víc bordelu než normálně.. Pak samozřejmě hlídat, aby měhem měsíce místo nezrudlo..
0 Nominace Nahlásit |
Já vyndávám klíště pinzetou,ale pokud se Vám je podařilo vyndat celé,je ještě důležité celé místo i okolí desinfikovat,nejlépe jodovou tinkturou.Pokud nemáte,tak aspoň nějakým lihem.A sledovat jestli se neudělá zarudnutí,borelioza se stejně pozná z krve až nejdřív za měsíc.
1Kdo udělil odpovědi palec? SimcaKupkova
před 4884 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Postupovala jste dobře,když to svědí je to dobré a ta zarudlost by se měla pomalu ztrácet.Hezký den.
0 Nominace Nahlásit |
Ne, nebylo to správné. Krém se už nedoporučuje. Spravný přípravek je pouze jodisol+vyviklat např. sirkou (doufám, že je to pravopisně správně=D. A po vyndání klíštěte znovu jodisolem vydezinfikovat.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, v zásadě správně.
Já dávám kapku tekutýho mýdla na hajzlák nebo papírový kapesník,
pokroužím a klíště je během sekundy venku. Rozhodně pohodlnější a
rychlejší, než ho dlábit pinzetou nebo něčím.
Pokud je to červené a svědí cca den po vytažení, je to OK. Pokud by to
začlo červenat až po pár dnech, se světlejším středem, tak vítej,
boreliózo (don't panic)
0 Nominace Nahlásit |
Bylo by dobře zajít k lékaři,pokuď ji to svědí má červený flek okolo kousance,lékář.
Zdroj: žolík
0
před 4883 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |