Potřebuji elektrický koupelnový žebřík do koupelny. Mám 17m3. Dům
starý, chladný, nezateplený.
Jaký výkon topidla bych měl použít?
Hodil by se mi tam právě koupelnový žebřík, ale našel jsem jen
s výkonem 900 W. To se mi zdá málo.
Nevyrábí s vyšším výkonem?
Zajímavá 0 před 2193 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že se takové nevyrábí. Dej dva vedle sebe nebo zvol jiný způsob vytápění.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
koupelnový žebřík není primárně určen na vytápění prostoru. A osobně si myslím, že by 1kW stačit mohl, pokuid jsou sousední místnosti také vytápěné (ale o je jen obecný odhad – záleží na přesnějších dispozicích, jak velká je „venkovní“ stěna apod.
0 Nominace Nahlásit |
Našel jsem jeden 1000 W, jinak jsou výkony nižší. Myslím, že pro tak malou místnost postačí i poloviční výkon, ale těleso musí být zapnuté delší dobu. Mně koupelnu vytopí i samotné stoupačky topení. Stejně bych ale do toho nešel. Radši bych za pár stovek koupil teplovzdušný ventilátor 2000 W, který vytopí i místnost o velikosti obývacího pokoje, a to docela rychle. Zbývá jen najít provedení IP proti stříkající vodě, snad takové existují.
0 Nominace Nahlásit |
Ano bude to stačit,mám koupelnu cca 12m³ a žebřík sice teplovodní ale s přepočítaným tepelným výkonem 934W (to platí při teplotním spádu 75/65°C a teplotě v místnosti 20°C) Ovšem teď když ještě moc nemrzne tak nám se pouští z teplárny podstatně nižší teplotu a zároveň mám v koupelně cca 23°C a z toho vyplívá že žebřík dodává ještě méně watů a při tom je tu teplo. A když bude mrznout,v teplárně zvednou teplotu topné vody,žebřík pojede na nominální výkon cca ten 1kW,tak určitě nebude potřeba aby jel nonstop ale termohlavice bude snižovat a někdy možná i zavírat průtok topné vody. Barák je to cihlový (45cm) nezateplený,byt je v přízemí okno na západ.
Ale když už musíš použít elektřinu k vytápění tak se zkus podívat po infrapanelech,budou poskytovat příjemnější sálavé teplo což jistě oceníš když vylezeš mokrý ze sprchy,akorát si na něj nepověsíš župan nebo oschnout ručník.
Upravil/a: Eduart
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek