Nejsou uvedeny další údaje. Jestli jste měl jen jedno zaměstnání nebo
více v roce 2009, která by nešla za sebou, ale překrývala se. Rovněž
nepíšete, zda jste podepsal prohlášení u toho zaměstnavatele, kde jste
byl na dobu určitou.
Nemocenská nemá vliv na tkz. vyrovnání daní, dokonce vám pomůže, pokud
jste platil do května větší daně neboť v dalších měsících jste byl
bez zdanitelného příjmu ale odpočet se vám počítá
(2070,–Kč/měsíc).
Ale co odpovíte je celkem jedno, jelikož jste měl do konce března podat
daňové přiznání a nyní už je pozdě.
No vlastně není pozdě, můžete podat i nyní, ale hrozí vám sankce od FÚ
a ta by mohlka být ve výši přeplatku, popř. vyšší. Takže bych se na to
asi vykašlal.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5313 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No tak já bych se na to teda nevykašlala,protože já dávám daňové prohlášení vždycky,tak v někdy v létě,protože než do zaměstnání,kde by mi to měli udělat doručím všechny doklady,z úvěru,z důchodového,ze zaměstnání,pokud ho měním,tak je vždycky po březnu a musím si ho dát sama.A ještě nikdy mi tam nic nevytkli a ani jsem nezaplatila žádnou pokutu.Dokonce jsem příteli podávala daňové prohlášení zpětně za tři roky a v pohodě mu to vše vyplatili.Jestli to neplatí hlavně pro ty,co mají něco vracet.Nevím.Ale rozhodně se to vyplatí!!!!Hlavně pokud jste měl nemocenskou.Doložte všechno i to,co jste dělal po tom říjnu.Pokud najdete někoho,kdo tomu rozumí,tak ať Vám to vypočítá,a zaneste to tam již vyplněné.Jinak je tam budete muset poprosit,ať Vám s tím někdo pomůže.Myslím na tom finačním úřadě.
0
před 5313 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já bych to daňové přiznání dodatečně podal, a narozdíl od Miroslava bych to RISKNUL 🙂
Sice vám teoreticky hrozí za pozdní podání daňového přiznání sankce ve výši 10% vaší daňové povinnosti…, ale na druhou stranu vám podáním DP vznikne zaručeně přeplatek, a to výši 100% všech zaplacených záloh na dani za období 5 měsíců, co jste pobíral mzdu.
Protože nemám pro svoji optimistickou úvahu potřebné vstupy, tak bych doporučil se přímo u kováře (rozuměj na FÚ) zeptat…, samozřejmě ´anonymně´ 🙂
0
před 5313 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek