Ano, když je čerstvý sníh, je to praktické… ;) bezprašná metoda, jiný efekt ale nejspíš nepřináší…
0 Nominace Nahlásit |
Já těžko, protože mám koberce ode zdi ke zdi a na nich stojí nábytek, ale když jsem byla malá, rodiče vozili koberce na sáňkách do parku a klepali na sněhu. Už si nepamatuji, jestli byly ty koberce pak čisté, ale určitě byly mokré.
0 Nominace Nahlásit |
Koberce čistím léta tak, že vezmu do ruky větší houbu a přípravkem na koberce s vodou šůruju. Nábytek neodsouvám, to by mě mohli políbit šoš 😉.
0 Nominace Nahlásit |
ne to ne ,protože jako sůva je máme po celé místnosti – akorát jsme včera a dneska položili do dvou místností nové, tak jsou čisté možná jako ze sněhové koupele
0 Nominace Nahlásit |
Už ne, koberce jsme zrušili. Ale letitá zkušenost s čištěním na
sněhu, vlastně pouhým poloýením na sněhu a po nějaké době jen lehkým
proklepání, mám.
Taky mám vyzkoušené čištění obyčejným kysanám zelím ze sáčku –
stačí ho vyždímat (to zelí) a nanést na koberec, trochu pomnout a nechat,
nejlíp přes noc ležet. Druhá den vyschlé zelí jen smést nebo vyluxovat.
Oživuje to barvy a odnímá to pachy.
.
0 Nominace Nahlásit |
Nějak nemám důvod, protože u nás funguje firma na čištění koberců Uherské Hradiště a tak to dáváme jednou za rok na starost jim. Už si s námi dokonce i počítají a musím říct, že jsou to fakt profíci na svém místě. Ten čas, který bychom s tím doma strávili, nám za to fakt nestojí. A navíc na to nemáme takové prostředky. :)
Já si na čištění koberců každý půl rok zvu firmu http://www.platinumfacility.cz na čištění koberců. Pokaždé jsem spokojen a ušetří mi to hodně času. Postižená místa opakovaně čistí strojem , případně ručně. Pokaždé se dosáhne nejlepšího výsledku.
🙂 to slyším prvně, že by někdo klepal koberce v zimě, ale je to dobrý tip. Já je neklepu vůbec. Neustále vysávám, jsem už jak maniak. A 1× ročně si půjčuji stroj na mokré čištění koberců http://www.pujcovnyekolux.cz/sortiment/. Máte nějaké fígle na údržbu koberců? Co ještě děláte krom vyklepávání?