Filip84

Vyznáte se v barvách obalů potravin? Otestujte se v kvizu!

Není na to žádná legislativa, jsou pouze určité ustálené usance, že takovou barvu najdete, ku příkladu, na neperlivé vodě, jinou na vodě perlivé a jinou, zase, na vodě jemně perlivé. Nebo jistou barvou jsou označeny (obvykle) nízkotučné, nebo „fit“, produkty.

Tady:

https://zeny.i­prima.cz/barvy-obalu-potravin-jaky-ma-neperliva-voda-a-jaky-horka-cokolada-otestujte-se-v-kvizu-207363

je kvíz. Je tam osm otázek, z toho sedm je o barvách značení potravin. Pokud máte chuť a zájem, prosím, otestujte se a sdílejte svůj výsledek s ostatními.

Jenom, prosím, k výsledku dopište, jestli pravidelně nakupujete potraviny pro domácnost, případně, jestli máte nějakou znalost, v tomto směru, z professního života. Odpověď zvolíte snadno – pokud kvíz dokončíte, ukáže vám číslo v procentech. No, tak podle toho.

Já měl 100%, téměř vůbec jsem se nad tím nemusel zamýšlet, protože všecko, na co se ten kvíz ptá, jsem buďto kupoval, nebo doplňoval, nebo to odepisoval, reklamoval, či alespoň inventarisoval při inventuře. A mám fotografickou­ paměť.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Hlasujte v anketě
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? paul1, Mravenec, Savier před 608 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Savier

Odpoveď byla označena jako užitečná

80-100%

86%
Ta poslední otázka s barvou nízkokalorických obalů mě dostala…

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit

Další odpovědi
Mravenec

60-79%

Nevěděl jsem, jaké barvy stimulují apetit a barvu tvarohu, protože jej kupuji velmi zřídka.

0 Nominace Nahlásit

VaclavZeman

40-59%

Jenom 57 %. Já pochopitelně nakupuji, ale rozhodně ne nízkotučné. 😄
Jinak otázky na to, jakou barvu mají nápisy o masných výrobcích a jaké barvy jsou na apetit, mi přišly podivné. Ale taky jsem ztratil na vodě, já totiž piji jen kávy od rána do večera. Děkuju.

0 Nominace Nahlásit

paul1

60-79%

Vyšlo mi 71 %. Něco jsem ale trefil náhodou.

Upravil/a: paul1

0 Nominace Nahlásit

Dochy

80-100%

86
ano, nakupuju
ne, nejsem profesně spřízněn

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Filip84

Nominovaný, asi, bude ten, kdo bude mít nejlepší výsledek, ne? Teda pokud to nebude troll, že, protože ta opice si to vymyslí, že? 🙄😅

Filip84

Dochy: 👍

To je dobrý výsledek, hodně dobrý! Já nervat čokoládu do regálu a neinventarisovat tvaroh, tak bych asi ani nevěděl, jako! 😅

Filip84

Mravenec: Nedivím se.

Ty barvy, ježto stimulují apetit, znám z historie, na podobné věci se dříve hodně dbalo, zejména na zámcích. Pořádný komín postavit neuměli, ale jakou barvu na ložnice, a jakou do jídelny, to věděli sakra dobře! 😅

Kdybych tvaroh nedoplňoval, taky bych to nevěděl – nekupuju ho.

Takže se vůbec nedivím! 😅

Mravenec

Zbytek se mi hodil. Hořkou čokoládu jím velmi rád, oříškovou vidím v regálech vedle hořké. Jako denní nápoj volím jemně perlivou Magnesii. A takto by se dalo pokračovat.

Filip84

Mravenec: No vidíš to, ještě se tu i vzděláš! A to je co říct, když je to tu tak 🤪🤓! 😅😂😂

Nový příspěvek