Ahoj v poslední době jsem hodně slyšel o něčem jako Work and Travel jedete pracovat do zahraničí ale pořád vám zbudou asi 3 dny týdně na cestování. Našel jsem nějaké nabídky ale vše od 18 let. Myslíte že by se dalo takhle vycestovat v 15 letech a jeN na dva měsíce přes léto? Umím pouze anglicky ale na dost dobré úrovni
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3499 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Až do 18 let za Tebe zodpovídají rodiče, proto je to omezené na tento věk. Do té doby můžeš zůstat v ČR a získávat životní zkušenosti do té míry, po kterou Ti do dovolí rodiče nebo zákonný zástupce.
Od 16 let se můžeš nechat částečně osvobodit od vlivu svých rodičů a můžeš začít pracovat. Umožňuje Ti to nový Občanský zákoník.
0 Nominace Nahlásit |
Spíše se zkus poohlédnout po nějakých táborech bez práce,
ty pracovní jsou určeny mladým od 18 let.
Přiznání svéprávnosti soudem neznamená,
že by mladistvý mohl automaticky dělat vše.
Je-li někde určena věková hranice, nestačí získat svéprávnost.
0
před 3499 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ak ste aktívny a šikovný a iniciatvny…je to len dobre.
ALE! Uvedomte si, že ak máte 15, a aj prácu zoženiete, tak sa k vám dospelí budú chovať nie veľmi dobre, mám po 20, a dobre si pamätám ,ako ma napriek vedomostiam a vzornému správaniu mali dospelí za blba a nebrali ma vážne (často to aj pre mňa zle dopadlo…a myslíte, že oni boli potrestaní?nie) budú sa vás,ao tínedžera zo zaostalej východnej európy snažiť v lepšom prípade ocancať, v horšom zotročiť – pozrite si varovania EU o obchode s ľudmi…
ak chcete silou-mocou ísť, nie sám – s niekým nad 18 a len cez overenú agentúru
0
před 3499 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek