Rohlík je druh pečiva, které se těší v Česku široké oblibě jako běžný doplněk stravy konzumovaný s množstvím jiných potravin. Jedná se o protáhlé těleso, které má tvar většího doutníku, jenž bývá v některých případech zahnut do tvaru luku. Vyrábí se z tukového těsta pečením v troubě o teplotě 175–200 °C. Váha běžného rohlíku bývala 50 g, nyní je 43 g. V současnosti (5/2009) stojí v ČR rohlík kolem mezi 0,9 a 2,5 Kč (od velkých obchodních řetězců po místní prodejce)
8Kdo udělil odpovědi palec? vito, elektrikář, anonym, I564, skrz, Ienka.seda, niekto, aIice
před 5418 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak jsi,chlapče nebohý, dospěl k tomu,že se rohlík vaří? Co vás to v té škole učí? Asi by jsi to měl „pančelce“ říct.Ale je dobré, na druhou stranu,že ty děti jsou tak zvídavé.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5418 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rohlík s nevaří ale peče.A ingredience jsou:mouka,vejce,droždí,mléko sůl.
0
před 5418 dny
|
0 Nominace Nahlásit |