Ve čtvrtek moje zakrslá králíčice porodila. Zatím jsem je kontrolovala jenom tak, že jsem tak strčila prst a kontrolovala, jestli se hýbou. Někde jsem ale četla, že by se pár dní po porodu měla udělat pořádná kontrola, ale otm i přijde riskantní. Co si o tom myslíte, může se na mláďata POŘÁDNĚ sahat? :) Díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4189 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ze zkušenosti vím, že zhruba týden po porodu se v některých případech přebytečná mláďata odstraňovala (vybírala se z nadměrného počtu ta největší a nejpohyblivější) a nic se zbývajícím nestalo.
0 Nominace Nahlásit |
K čemu kontrola? Pokud jsou zdravá, tak se o ně máma postará a pokud by byl nějaký problém, tak u tak malých je stejně problém s léčením, a matka si to vyřeší sama. Někdy ho vystrčí z hnízda a někdy i sežere. Osobně bych to nechal přírodě. Pokud chceš vše vidět, nazvedni samici, podívej se a polož ji vedle mladých.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, anonym
před 4189 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud saháš do hníza králice,je lépe předtím samici asi pul minutky
pohladit po zádech,aby pach králice přebil ten tvůj,pak můžeš do hnízka
kouknout a sáhnout a zjistit jestli jsou všechny králíčata
v pořádku,pokud jich má moc,tak slabé kusy ihned utratit,je lépe nechat
zakrslým králíkům čtyři až pět mladých a to je nanejvýše,lepší je
méně ,než více,jelikož pak králíčta lépe prospívají a rostou a mají
dostatek matařského mléka.Králičice má na bříšku 3–5 mléčných
bradavek ve dvou řadách, kde první začíná na spodní straně laloku a
končí v tříslech.
Tak aby se všichi malí kouskové dostali včas každý ke své bradavce .
0 Nominace Nahlásit |
Připouštím dvě samice během dvou dnů a jak porodí druhá samice během dne zkontroluji obě hnízda.Kolikrát se stane, že jedna samice mám králíků více, druhá méně.Mladé, kterých je více podstrčím druhé samici (ale samice z kotce vyndavám do koše a přidané mladé otírám o samici ke které přidávám).Tímto způsobem odchovávám všechny mladé a nemusím žádné utrácet.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek