Onemocněla jsem s páteří a byl mi uznán poloviční invalidní důchod.Protože jsem se obávala zhoršení ( jsem kuchařka ) nevrátila jsem se do práce,ale šla jsem na poloviční úvazek na úřad práce.Rok jsem tedy pobírala poloviční invalidní důchod a poloviční podporu v nezaměstnanosti.Protože jsem měla po roce nárok na starobní důchod,zažádala jsem tři měsíce před termínem ,tedy v květnu 2009 o starobní důchod k 1.9.2009.K tomuto datu mi sebrali podporu a začali mi posílat jen invalidní důchod ve výši 5.560.- Kč.A tak se děje dodnes.Poslala jsem dva dotazy přímo do Prahy,odkud mi dosut nepřišla odpověď.Na dotaz na příslušné ČSSZ v našem okrese mi bylo sděleno,že protože mám určenu exekuci na důchod a v Praze toho mají hodně,tak musím počkat.Důchod mi vypočítali na 8.720.- Kč,když odečtu invalidní důchod,který mi prý posílají jako zálohu,tak mi každý měsíc zadržují částku 3.160.- Kč což do dnešního dne činí 22.120.-Kč.Jakto,že já musím za své dluhy z podnikání zaplatit veškeré pokuty a penále a oni mi zadržují peníze jen tak a ještě se ani neobtěžují mi něco k tomu sdělit.Dnes jsem poslala další dopis,ale jako stížnost.Myslíte si že se dočkám nějakého vysvětlení a svých peněz?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5361 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je s podivem, že nemáte v ruce usnesení soudu o nařízení exekuce na důchod. Problém bych začal ´rozmotávat´z této strany:
Moc nerozumím vaší poslední otázce „že se dočkám…svých peněz?“ Proč byste jich měla dočkat, když máte exekuční titul? jediným vysvětlením je, že se domníváte, že ´dluh´je nižší než těch 22.000 Kč…
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek