Upozornění
Zdá se, že jste příliš struční. Nešetřete písmenky a důležité informace napište přímo do otázky.
Dobrý den, mám jeden problém při zapínání počítače jedna se
o notebook s Windows 10
Když zapnu počítač tak mam tak zvaně infinitive loading takže se mi to
kolečko furt točí
Koukal jsem se i na různý YouTube videa ale nic nefunguje
Když vypnu počítač a zas ho zapnu dostanu se do automatické opravy. Ještě
bych chtěl napsat že z te opravy mi nic nefunguje tovarni nastavení také ne
protože mam prej malo místa na disku kde jr nainstalován Windows
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ivzez, Roman71, aliendrone před 2173 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jo, to obvykle znamená průšvih na disku (nejčastěji chyba v souborovém systému). Často se to stává po instalaci „kumulativních aktualizací“ – desítky jsou FAKT naprd, potká tě to ale i na sedmičkách! Když spustíš opravy, může opravování problémů trvat i HODINY (záleží na velikosti, rychlosti a zaplnění disku, typicky na plotnových discích je to doslova POROD!)
Pokud ti signalizuje dioda disku činnost, tak to prostě NECH BĚŽET třeba celý den, hlavně to z nedočkavosti opakovaně nevypínej (nepřerušuj)! Tím výrazně zvyšuješ šanci na neúspěch opravy (a zároveň PRODLUŽUJEŠ její dobu). Jen v případě, že dioda disku nesvítí rebootuj z instalačního media a použij nástroj k opravám z něj.
Pokud ti nepomůže žádná oprava/bod obnovení, tak už jen nabootovat nějaké linuxové distro a zkusit zachránit co se dá v Linuxu (zkopčit kritické věci na flashky, cloudy apod.) a nová instalace. (jestli ovšem používáš šifrování, tak jsi v háji!)
Pochopitelně jestli zálohuješ celý image systémového disku (skvělá volba!), tak restoruj z něj (před tím ale proveď diagnostiku disku/opravu souborového systému), reinstalace je FAKT opruz. :)
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Pokud v notebooku není nic, co by stálo za zálohování, pustil bych se rovnou do čisté instalace. Jinak nastartovat Linux z Flashdisku a zazálohovat co se dá, potom čistou instalaci. Ještě bych chtělo zjistit (před instalací samozřejmě), zda se jedná o Core, Home nebo Pro verzi Windows 10 😉
Linux z EFI nabootuje bez problému.
Jen je potřeba v běžící distribuci opravit přístup na disk „jen ke
čtení“ a vše nutné zkopírovat na externí disk. Tohle dělám
několikrát do roka jako poslední záchranu lidem, co jim tohle M$ Tamagochi
přežívá ve strojích do poslední chvíle, než definitivně umře :)
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |
Dochy | 724 |
Software |
Hardware |