Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mám udělat když při zapnutí hry mi tam skočí tabulka a vní je tak nějak zhruba napsáno:) -fatal directX error code 4 a pak ještě tam je: result 0×80004002 E NOINTERFACE. Chtěl bych se zeptat co je potřeba k tomu aby ta hra normálně šla spusit, kámošovi to spustit jde a to má o něco horší počítač něž já… Prosím poradte :(
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kropitko před 5256 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Počítač můžeš mít jaký chceš, třeba ten nejnovější model, třeba
2TB, paměť 2TB, grafiku 20TB, prostě co chceš.
Ty však nemáš nainstalovaný aktuální direcrtx a v tom je problém.
Aktualizovat directx a půjde ti spustit i na horším počítači než má
kamarád.
0 Nominace Nahlásit |
DirectX je pomocný software (sada různých aplikačních rozhranní s přístupem k hardwaru počítače), který dnes většina her využívá – a ty ho prostě jen nemáš v aktuální verzi, nebo jej nemáš vůbec
tady je odkaz ke stažení: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=cs&FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3
DirectX zprostředkovává hrám přístup k hardwaru a jeho schopnostem (2d
i 3d obraz prostřednictvím grafických karet, monitrů, zvuk stereo i 5+1,
atd)
jednotlivé součásti jsou popsány zde http://cs.wikipedia.org/wiki/DirectX , ale není to pro
hraní her nutná znalost, stačí když celý balík prostě jen
nainstaluješ.
0
před 5255 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Můžete mít i ten nejnovější počítač, dokonce i ten nejnovější pomocný software, i tak může nastat chyba. Softwary jsou svině :)
Pokud předešlé rady nepomohou, zkontrolujte STRÁNKY VÝROBCE hry. Je možné, že hra nepodporuje přímo Váš hardware (někdy se to stává u celých řad grafických karet, jindy je to jen jeden typ a někdy dokonce jen problém jednoho výrobce určitého typu).
Na to může a nemusí existovat oprava přímo na hru.
0
před 5255 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |