V Evropě roku 2041 mají všichni lidé ústavní právo prožít „JEDEN CELÝ ŽIVOT“. Pokud se vám stane nehoda, jste oživeni a můžete pokračovat dál ve svém životě. Stačí si každé dva dny pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti tzv. BOD OBNOVY. Ale zaslouží si vůbec lidstvo právo na druhou šanci? Kolem základního tématu se točí děj dynamického filmu, který ctí žánrová pravidla detektivky i chytrého sci-fi, aby zároveň nabídl neotřelá zamyšlení nad současností i budoucností. „Fascinuje mě objevování nového světa, který je nám téměř nadosah. Pod svojí žánrovou slupkou je Bod obnovy příběhem o morálních dilematech společnosti,“ vysvětluje režisér Robert Hloz. Hlavní roli svěřil herečce Andree Mohylové, která ztvární mladou detektivku odhalující zločin jiné dimenze, než jsme prozatím zvyklí.
0
před 489 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
WordPress: Aha, takže stačí jedno velké zemětřesení a než najdou, vytáhnou a identifikují tvé mrtvé tělo ze sutin, tak už nepůjdeš obnovit, protože uběhli 2 dny kdy si se nezálohoval. Tohle soudruzi z Bruselu zas moc nedomysleli 😄
Rocker: zajímavě to vypadá, ale podle mě ten možný potenciál zabije herecké obsazení. Prostě typická „hřebejkovina“ s obsazováním rolí ve filmu…
ČSFD zatím 71%
https://www.csfd.cz/film/1242515-bod-obnovy/prehled/
Pan prezident prý má sci.fi rád, film se mu líbil na dotaz, zda by chtěl
v té době žít, odpověděl, že ne (info z TV)..
Já se přiznám, že moderní téma sci-fi, mne už příliš
nebaví/nezajímá.
Když vzpomenu, co vše napsal Jules Verne a jak to dopadlo s lidskými
vynálezy.....
Tak snad radši ty pohádky 😉