Já, jako řidič, který jezdí i v nočních hodinách, vítám některé chodce(cyklisty), kteří jsou označeni nějakou vhodnou odrazkou, reflexní páskou a jsou již vidět z větší vzdálenosti. Potkáváte je i vy?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? tatanka, Pájo, redy, gagaga, carpediem, gecco před 3624 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jo – ti chytřejší chtějí přežít a nocí třeba reflexní vesty
(nebo – v případě cyklistů, mají slušnější výbavu s reflexními
nášivkami apod.)…
😉
Ale uzákonil bych, že neosvětlený cyklista (případně pozůstalí) hradí
škody způsobené nehodou…
A kdysi mne ´pobavil´ jeden děda, který si mi stěžoval, jaká je to
děsná nespravedlnost – když po něm řidič, kterému nedal přednost
(způsobil nehodu) chce zaplatit škodu na autě… Někteří si prostě
myslí, že pro ně zákon neplatí.
;-DD
0 Nominace Nahlásit |
Ano jsou to ale většinou sportovci, děti, nebo mladší lidé, není problém potkat staršího člověka bez těchto prvků, je jim asi líto to jejich stolet staré oblečení vyhodit a koupit si nové s reflexprvky:-(((( Na jednu stranu to chápu, jsou zvyklí si vše šetřit a nic nevyhodit, ale takto „vyhazují“ své zdraví, svůj život:-(((
0 Nominace Nahlásit |
Ale ano, potkávám je a s velkou radostí i motorkáře, kteří mají opravdu drahé stroje si dovedou vzít přes koženou bundu s nápisy oranžovou vestu. Jim díky!
0 Nominace Nahlásit |
Jenom někteří ☹
Citace (viz zdroj): "Chodců letos na silnících zemřelo už 68. Pro ně
bývá podle statistik nejkritičtějším měsícem listopad. Změnil se totiž
čas a je o hodinu dříve tma.
„Viditelnost hraje velmi zásadní roli. Je potřeba si říci, že dva ze tří chodců zemřou za snížené viditelnosti, to znamená zejména v noci,“ upozorňuje Lerch. „V měsíci listopadu máme třikrát více dopravních nehod s chodci než například v letních měsících,“ dodává. "
Ale je tu i legislativní iniciativa:
„Pro chodce se nově chystá povinnost nosit reflexní prvky, a to mimo obce
nebo na místech, kde není veřejné osvětlení. Novela zákona, která má
přinést i další změny, je v současné době v meziresortním
řízení.“
0 Nominace Nahlásit |
Dnešní důchodci si myslí,když jsou staří,že jim všechno patří a Havlovi dědi jakbysmet.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek