Občas mám pocit, že se má optická myš „zadrhne“ a nereaguje tak rychle, jak by měla, nebo se kurzor sune úplně někam jinam (tzn. reaguje zase přehnaně rychle). Na spodu znečištěna není a na doporučení ji používám bez podložky (prý se to tak u optických myší má). Máte někdo tip, co v takových situacích?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 10Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, chlapak, planta, plasan, anonym, anonym, anonym, repetelka, mrNikelou, anyone před 5418 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Také se mi to občas stávalo u mé staré myší Genius, byla to jedna z prvních optických a měla jen 400DPI.
Obyčejnou podložku opravdu nemá smysl používat, smysl má pořídit „herní“ podložku, což by mohlo problém vyřešit, ale rozhodně to není nutné (já jsem k tomu nikdy nepřikročil).
Problém je v tom, že stůl, na kterém myš používáte, asi není úplně hladký, problém můžou dělat i malé vroubky, nebo také místa, jež odrážejí světlo. To způsobuje divné chování myši, u mne to občas dělalo to, že se myš zbláznila a kurzor lítal velkou rychlostí po celé obrazovce, pomohlo profouknout senzor a „zamést“ stůl.
0 Nominace Nahlásit |
Podlozku bych urcite doporucil pouzivat. Z vlastnich skusenosti vim ze je to citit. Ja pouzivam snad tu nejlevnejsi a je to parada. Driv mi nekdo taky radil at nepouzivam.
No a jeste se mi nekdy stane ze se mi k te optice dostane chloupek. A pak to blbne. Tak ja jen vemu, prejedu prstem, sfouknu a je to v poradku.
A nebo jeste pokud nepouzivas dratovou, cili na baterky, tak je mozna mas skoro vybity. Popisujes prave ty priznaky charakteristicke na toto.
0 Nominace Nahlásit |
Občas tento problém může nastat, pokud máte na stole sklo – a to i tehdy, jestliže myší „jezdíte“ např. po průsvitném archu papíru. I ten může být protisvětlem „podsvícený“ a myš pak dělá zmatky. Řešením je klasická neprůhledná a nelesklá podložka pod myš.
0
před 5418 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |