Dobrý den,je mi téměř 15 let a za poslední rok jsem vyrostl 14cm,poté jsem navštívil oční a tam mi řekli že mám asi 0,5–0,75 dioptrie,ale že to mám kvůli tomu že jsem rychle vyrostl a oko se mi nestihlo vyvinout.Měli jste někdo podobný problém?Ustálí se to,nebo později i zmenší?Nechci nosit brýle :( vím že jednou budu muset ale rozhodně nechci už teď..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Pájo před 4115 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nemá cenu řešit nepodstatné. Pokud budou nutné brýle, začni nosit
brýle.
Pokud budou vhodné dioptrické čočky, nos čočky. Jen čas ukáže, jak se
vše vyvine. Dnes přicházejí v úvahu i laserové korekce zraku, může to
být jednou řešení i pro tebe. Tvůj oční lékař tě jistě nenechá na
holičkách.
0 Nominace Nahlásit |
Jako bych se v tvém dotazu viděl, když mi bylo tolik, co Tobě :)
Dnes je mi 21 let, mám 2,5 a 2,75 dioptrie (měl jsem v tvém věku cca
tolik jako ty). Asi z mého příspěvku moc nadšený nebudeš, ale pomalu si
na brýle začni zvykat, neboť např. v mém případě se zrak nikdy
nezlepšoval a ani už nezlepší. Teprve kolem 20-ti let se mi zrak ustálil na
zmíněných hodnotách.
Rozhodně brýle nos, pokud špatně vidíš, zbytečně by jsi unavoval oči a
zhoršování zraku by jsi jenom urychlil (slova mé doktorky)
Jak píše Pája, máš mnoho řešení, jak problém se zrakem řešit a brýlí se neboj, mám plno přátel, kteří brýle nosí bez dioptrických skel, protože dnes už jsou brýle opravdu jako módní doplněk a ne jako handicap, jak tomu bylo dříve :)
Proto hlavu vzhůru a nos brýle s pýchou :)
2Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pokazdejinak
před 4115 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
nosím okuliare od 15 (teda od puberty) už nejaké to desaťročie, stále s rovnakými dioptriami.
Okuliare sú nie len korekčný prostriedok, ale i módny doplnok. Nesťažujem sa.
Existujú alternatívy (kontaktné šošovky, v neskoršom veku podľa „dioptrií“ možnosť laserovej operácie).
Vývoj je veľmi individuálny (podmienený geneticky, prostredím).
0 Nominace Nahlásit |
Kromě rady Páji doporučuji do jídelničku denně zařadit mrkev. Také jsou vhodné borůvky a nebude škodit koupit si v lékárně Ostrovidky, které jsou potravinovým doplňkem, ale mně třeba na unavené oči hodně pomáhají. Jednou ročně si krabičku kupuji a oči mám stále v pořádku.
0
před 4115 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tyjo… jak někdo může radit, něco jako zvykej si, s tím nic neuděláš, nebo jiné podobné mantry které papouškuje po svém neschopném lékaři… Samozřejmě někdy s tím nejde dělat nic.. ale většinou jo.. doktor vám neporadí nic co by vám pomohlo bez nějakých prášků.. pokud vidím normálně a začne se zrak zhoršovat.. dřív jak v 50ti, je to špatně. Jsou 2 možnosti, buď uvěříte doktorům a odsoudíte se k postupně zhoršujícímu se stavu.. nebo se na doktora vykašlete a začnete přemýšlet a pátrat.. hledat, kombinovat, zkoušet.. zjišťovat, ptát se.. a dřív nebo později příjdete na to v čem jste dělali chybu, a zrak budete mít zase jako dřív.. :) No ještě horším řešením je skočit na lep někomu kdo vám tvrdí že tento produkt zaručeně pomůže.. Jeho kapse, vám ne… a pokud má skutečně někdo takovou zkušenost, má štěstí a u vás to pravděpodobně nebude fungovat. Máte-li ale peníze na vyhazování, zkoušejte.. Ovšem já za svůj život zjistil, že ty nejúčinnější prostředky jsou většinou zadarmo, popř. téměř zadarmo.. Zdraví si nelze koupit, musíte si ho zasloužit, a pokud si jej chcete udržet, znamená to celoživotní studium svého zdraví. A všeho okolo něj.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |