Zdravím, chtěl bych se zeptat zda někdo neví jaká je životnost baterie v notebooku. Notebook mám dva roky a myslím, že mi odešla baterka. Když mi hlásí vybití tak ho dám na nabíječku a nabije se tak do 20% a pak už mi to ukazuje jako nabitý. Rychle se poslední dobou i vybíjí. NTB je 2 měsíce po záruce.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3211 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, dva roky se uvádí jako průměrná doba životnosti lithium-iontových nebo lithium-iontopolymerových akumulátorů. Správným nebo nesprávným zacházením s nimi lze tuto dobu jak zkrátit, tak i prodloužit.
0 Nominace Nahlásit |
Aku už může být po životnosti. Víš nejlíp sám, jaxi se k ní choval…
Mám čtyřletou baterku v DELLu a minimálně 1,5h vydrží (CPU na plno – něco počítá). V klidu ukazuje 2,5h.
Teď sem kupoval devíti-článkovou aku na Acer. tak se zeptej za dva roky, jestli vydržela.
0 Nominace Nahlásit |
Životnost baterie je závislá na stylu chování se k ní. Já mám netbook od roku 2009 a baterie mi vydrží v minimálně hodinu a půl při používání intenetu.
Když používám jako stolní poítač- tedy je stále na napájecím kabelu, tak vyndám nabitou baterii, uzavřují do dvou uzavíratelných sáčků a vložím do lednice (pozor, NE do mrazáku). Když potřebuji provoz na baterii, tak ji jednoduše vložím do notebooku a používám. A po několika měsících skladování ukazuje 80% nabití.
0
před 3211 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |