Budu potřebovat nový sporák. Bylo mi „dopřáno“ někde vařit na indukční desce a vůbec jsem si s ní nerozuměla, pořád mi topil jen 1 vařič a druhý jsem neuměla „nastartovat“, takže jsem maso a brambory musela chystat zvlášť. Pomohl by mi býval manuál, kdybych ho měla? Nebo je ovládání indukční desky těžší a když mi dělá problém, měla bych zůstat u klasického plotýnkového sporáku? Jednalo se o desku, kdy topily „pouze“ jednotlivé plotýnky, ne celá deska
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? brillant, anonym před 4290 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vloni jsem řešila totéž a po konzultaci s odborníky jsem raději volila sklokeramickou desku, protože na indukční bych musela mít i spešl nádobí. Jak to chápu, tak se plotýnka zahřívá jen pod dnem nádoby. Jestli můžu poradit, tak určitě zvol multifunkční troubu, nejlépe s časovačem. Z počátku mi to dělalo trochu problém, ale už bych ji nevyměnila 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Indukční deska jednoznačně nejúspornější. V tepelných strátách
nemá konkurenci !! Vlivem elektromagnetického indukčního pole se ohřívá
nikoliv deska ale přímo jenom hrnec.
Jediná nevýhoda je že skleněné nebo keramické nádobí se ohřívat
nebude. Z nerezovým to může být problém ale kuchyňský nerez by mohl
fungovat.
Pokud se na hrnec přichytí magnet, fungovat bude.
5Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, pusinka50, Sůwa, briketka10, anonym
před 4290 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Indukční deska je nepochybně úspornější, než sklokeramická deska nebo litinové plotýnky. Jak jste sama zjistila, má v praxi jisté nevýhody. Vyšší poruchovost, což při současné úrovni opravárenství znamená při poruše koupit novou, výměnu některého nádobí, nemožnost použití např. hliníkové pánve, skla nebo nerezového nádobí s naplátovaným hliníkovým dnem. Nižší komfort a vyšší výdaje jdou proti úspoře. Pokud chcete šetřit a máte možnost, přejděte na plyn. Cena jedné kWh plynu je zhruba čtvrtinová oproti elektrice.
0 Nominace Nahlásit |
Pusinko, dá se sehnat i kombinovaný sporák se dvěma indukčními a
dvěma rychlovarnými plotýnkami. Dcera má právě tento typ, protože
nechtěla „vyhazovat“ kvalitní nerezové nádobí. Obsluha nijak složitá
není. Na možnosti zapínání se dá přijít i způsobem pokus – omyl.
Manuál k novému sporáku dostaneš a budeš mít po starosti.
Zvykneš si a budeš určitě spokojená. Indukční desky jsou kvalitní a
opravdu šetří energii (a to i v případě kombinace).
0 Nominace Nahlásit |
Odpovědi už u předchozí otázky:
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/indukcni-el-varna-deska
0 Nominace Nahlásit |
pusinko, ty sis nevšimla asi že vaříš na jednoplotýnkovým vařiči, chacha
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4289 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
viz starší odpovědi:
http://www.odpovedi.cz/otazky/indukcni-el-varna-deska
http://www.odpovedi.cz/otazky/co-na-vareni-indukcni-desku-nebo-sklokeramickou-nebo-plynovou
http://www.odpovedi.cz/otazky/vyber-indukcni-desky-cena
http://www.odpovedi.cz/otazky/musi-byt-na-indukcni-desku-specialni-nadoby-na-sklokeramickoudesku-také
http://www.odpovedi.cz/otazky/muze-byt-indukcni-varna-deska-umistena-nad-horkovzdusnou-troubou-pry-kvuli-chlazeni-ne-poradte-kolik-cm-mezi-mimi