Loni v červenci vyskočila z okna bytu v 11. patře 40letá žena, matka dvou dětí. Stalo se to kolem 22.30 h, objevil ji jeden chodec až za hodinu – pozdě. Šlo o sestru A. mé dobré známé.
A. se lišila snad jen tím, že byla stále smutná. Její sestra B. a rodiče spíš jen tušili, že je v manželství týraná atd. Odmítala se o tom bavit, i když často byla samá modřina.
V osudný den ženu A. navštívila její sestra B., rozebírala s ní její problémy, prosila ji, aby si sbalila věci a i s dětmi s ní odjela. A. mlčela, ale nabídku odmítla, takže kolem 21.30 hodiny ji B. opustila, nechtěla se setkat s jejím mužem, kdyby se náhodou vrátil dříve, než bylo u něho obvyklé…
Dotyčná A těsně před činem poslala B. SMS, ať se na ni rodiče ani ona nezlobí, že za všechno děkuje…
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Ano, byla to má nejlepší kamarádka. Jednou jsem ji našla včas. Pak mi jednou chtěla před odjezdem se svým novým přítelem na hory svěřit svého psa, kterého moc milovala. No, a já si nedala dohromady 1 + 1… Žádný přítel nebyl, jen si stavěla alibi, aby to nebylo nikomu divné. Děti dala k rodičům, psíka nakonec také. A jela domů… Je to už pár let, dlouho jsem trpěla pocitem viny, že, že, že. Jak píšeš, věnuji, a vy můžete také, jedné, i když neznámé, MOC nešťastné holce věnovat vzpomínku.
6Kdo udělil odpovědi palec? led, johana 56, chachar1922, Agneta, gecco, sesednizkola
před 3217 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Právnici a psychológovia vo vlastnom záujme nečítajte…
Ano, ale tu treba rozlišovať sebevraždu,
1 – jasne premyslenú pri plnom vedomí
2 – sebevraždu v „pominutí“ zmyslov,
3 – skrytú sebevraždu, zámerné likvidovanie vlastného zdravia napríklad
drogy, alkohol, preceňovanie vlastných schopností a odolností
4 – asistovanú sebevraždu nehodou – ano, napríklad zrazenie chodca na
koľajách, napríklad vlakom alebo prechádzanie cez cestu mimo prechod pred
rychlo idúcim autom nepovažujem za nehodu, ale za „asistovanú
sebevraždu“ (chodec tam v čase prechodu vlaku nemá čo robiť) a
bezohľadnosť voči ostatným účastníkom tejto nehody.
Ale sebevraždu považujem aj
1 – za slabosť človeka, za upriamenie sa na seba a neschopnosť boja
s problémom
2 – za silu človeka, jeho morálnym vyrovnaním s nevyhnutným koncom
chorého a ušetriť pozostalých vlastným odchodom.
Poznala som „sebevrahov“ týchto všetkych typov sebevraždy.
dodatok:
k bodu 4 – pridávam aj jazdu neprispôsobenú schopnostiam vodiča, cestnej
premávke a daným technickým podmienkam vozidla – ide o takzvaných
„šialených šoférov – hazardérov“
Upravil/a: led
0 Nominace Nahlásit |
Mne skocil kamarad z okna. Kvuli nestastne lasce. A ta holka ani nedosla na pohreb. Smutne. Bydlel s prarodici, takze ti to musi nest strasne spatne.
0 Nominace Nahlásit |
Ano, bývalý spolužák z gymnázia. Do puberty byl úplně v pohodě, kamarádili jsme spolu. Pak však nastal obrat o 180°, stal se z něj antisemita, hajloval, skrytě šikanoval… a sebevraždu si zvolil ještě takovou, že při tom několik lidí zranil (narval to s autem záměrně do protijedoucího autobusu).
0 Nominace Nahlásit |
Awe
ty už se taky začni krotit ve výrazech,neumíš psát slušně?
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |