Savier

Znova jsem se napil. Jsem případ, který patří do léčebny?

Už v tom zase lítám 🙄 Začalo to před týdnem třemi pivy, dnes už jsem opět na osmi za večer.

Nechci do léčebny, protože by se tuhle „novinku“ nejspíš dozvěděla rodina a lidi v práci. Což by byl pro mě celkem trapas. Určitě by se na mě pak dívali skrz prsty.

Je to ale škoda. Po třech týdnech abstinence už jsem začínal vidět světlo. Lépe jsem se soustředil, lépe se mi komunikovalo a celkově jsem se cítil mnohem lépe. Jakoby se mi mozek restartoval a začal po letech správně fungovat. Dokonce jsem měl nutkání začíst jíst zdravě a opravdu se sebou něco začít dělat.

Bohužel se tenhle růžový sen rozplynul stejně tak rychle, jako začal.

Zajímavá 0 před 3 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Drap

Všechny problémy co popisuješ, je sranda proti tomu co tě čeká, když budeš s chlastem pokračovat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
elkon

Bez léčení to nenapravíš. Málokdo se z toho dostane sám. Rodina ti naopak bude držet palce. Když se nebudeš léčit, tak můžeš časem o rodinu i přijít a budeš třeba někde pod mostem bez peněz.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

To je mi líto, ale upřímně jsem ti moc nevěřil. Nicméně i tak jsi mě překvapil, 3 týdny bez loku není pro takovýho alkoholika tak špatný. Co se pokazilo? Stres? Nebo jsi prostě jen dostal chuť?

Zkus to znovu, ale pokud sám vyhodnotíš, že to sám prostě nezvládneš, tak nemusíš dopadnout dobře. Ne každý příběh má „veselý“ konec jako ten můj. A na okolí ser, ať si myslí, co chtěj, hlavní je tvé zdraví. Už si zjistil, že bez alkoholu je život lepší, tak toho využij jako motivace.

Ale pokud s tím nezačneš nic dělat, tak si uchlastáš mozek k smrti… 💀

0 Nominace Nahlásit

Rokio

Bohužel jsi v tom už zas. Bez léčby to nepůjde. Rodina ti bude oporou, pokud jí na tobě záleží.

Abstinující alkoholik se už sklenky nesmí ani dotknout.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Tak si ten mokrý týden omluv Vánocemi a se teď na to zase vyser, ne? Hotové, vyřešené… Jednoduché! 🥱

To si taký kokot že to znovu nedáš? Však už jsi to tykkt dal, tak co řešíš!? A za tři týdny znovu uvidíš, neasi. 😃

Nakonec tak klidně chlastej už navěky, ne? Jakože tři týdny suchý a týden mokrý týden, když to v pohodě dáváš. A co, jako… Však to je docela v pohodě, ne? Nebo snad chceš být střízlivý imrvere??? Ses posral, ne? 😲 Si uvědom, taky, v jaké řiti tady žiješ, neasi, ta ČRdel… No a když budeš chtít, časem ubereš den za dnem, ne, máš na to celý život kokšo 💁‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Savier, savier 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Savier, Savier! 🤦‍♀️

Už zase začínáš!?

Na YouTube je spousta rozhovorů s psychiatry, kteří se věnují léčbě závislostí. To samé s různými psychology, co pracují s alpami, smažkami, atp.

Léčba závislostí není tak jednoduchá, tak přímočará, jak si to Ty, při Tvý mladosti a – sorry – poněkud slepičím mozku a škatulkovitém myšlení představuješ. Vezměme to krok po kroku:

1. Alkoholismus je nemoc, jako každá jiná. To se budeš stydět jít na chíru s podvrtnutým kotníkem? To si necháš raději ten kotník zhnít a hnátu odfakliť? Jasný, u toho kotníku to trkne každýho, kdo není blb úplný a komplexní (ti ostatní se na to ptají tady, furt dokolečka dokola, jak dylini 😅), u psychických nemocí, poruch a úchylek to není, laicky tak jednoznačně laicky seznatelné. Ale je to to samé!
  2. Nejen lékaři, ale i všichni ostatní zdravotničtí pracovníci, jsou vázáni lékařským tajemstvím. Oproti Tvým předsudkům a laickým představám, léčba závislosti na alkoholu nezačíná tím, že Tě zavřou „do blázince“, dají Ti skotský střiky, zabalí Tě do mokrýho Leintuchu, svážou do kozelce a zavřou do sklepa. Ne, začíná v protialkoholní pořádně, v nějakém terrainovým pracovišti, nízkoprahovým centru, atp. Přes 90% alkoholiků se léčí ambulantně! Co si myslíš, Savier, že na Tebe v psychiatrický nemocnici úplně čekaj!? Že nemají do čeho píchnout!? Vůbec, jako! Pyčo! 🤦‍♀️ To bys musel být jinak rozchlastaný, abys šel rovnou na therapii s hospitalisací. Antabus se dá brát v tabletách podobně jako třeba Aspirin. Já, ani nikdo jiný, Ti nemůžeme zaručit, že v tý psychiatrický nemocnici na tý léčbě neskončíš, ale je to málo pravděpodobné a rozhodně to nebude první volba!
  3. Ty zklidni hormon a přestaň tryhardit, úplně! Omg, jsi jak stará hysterická můra, co jí pošta ztratila dopis s EUR 20.00 od dcery z Reuchu, nebo sousedovic čokl posral schod! Přestaň se brát tak vážně a být na sebe přísný! Až tak ne, škodíš si. Neposlal jsi to, žes se před tejdnem napil – to se stane! Posral jsi to, že jsi to neřešil, a teď už chlastáš znovu. Ale vklidu, jako, to se stane, chápeš to!? Stane se to, nejsi první ani poslední, komu se stalo. Chceš to řešit? Zajdi za doktorem, za praktikem, do protialkoholní poradny, za psychiatrem: všichni Ti pomohou! A nevymlouvej se a nepíčuj. 🤦‍♀️
  4. Na rodinu se vyser,ať si myslí co chtějí, cypi. Jestli to dokážeš, jenom překonat sám sebe, zajít za tím doktorem a říct: „Hej, kámo, mám úplně problém s chlastem!“, tak jsi frajer nevídaný, jak haviř, co má také bicaky, bo rube štolu na předku, bo Stalin nakazał. Úplně stejný frajer! Bo to je první krok, a divil bys se, většina na něj nemá, a bez něho to nejde. Ale Ty to dáš, Ty jsi frajer a jestli se to někomu nelíbí, tak mu rozhoď sandál, nebo se na něj vyser!
  5. V práci nemusí nic vědět. A když budou vědět a Tě nepodpoří, bude jiná robota! No bez léčby nebude žádná robota, je to otázka času!

Tak nebeč, nepíčuj, nevymlouvej se a zítra k doktorovi! Bez keců, žádný výmluvy, dupej, dupej! 😎

To dáš! 😎

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Savier

zjentek: Neasi… Právě že žiju v Črdeli. Tenhle tvůj výraz by se měl patentovat. Možna vy se ČR měla přejmenovat na Črdel… 😅😂 Fakt se mi ten výraz líbí.

Filip84

To ale není jeho výraz, to je aliendrone výraz, víš? 🙄 Zmetek krade, kde se dá…

Savier

To je zm*d 🖕

Savier

Rokio: Máš pravdu. Díky moc.

Savier

T. Káňa: Díky za odpověď. Dolehla na mě nesmyslnost a tíha světa. Zároveň to, že po svátkách budu zase muset zase nastoupit do práce. Pak zase osm hodin denně makat „celý“ rok.

Ano, zjistil jsem, že bez práce se můj psychický stav X krát zhorší. Zároveň jsem v takovém dilematu, že ani práce, ani (moc dlouhé) volno pro mě není fajn.

Prostě ani nevím, co vlastně hledám. Kamarád si nedávno našel přítelkyni. Říkal jsem si, jo, to by bylo fajn, taky nějakou mít. To se ale bohůžel určitě nepovede. Nejsem člověk na vztah. Tečka.

Tonda Káňa

Tak vylez ze svý díry a jdi mezi lidi, seznamuj se, klidně jdi do klubů, třeba se tam s nějakou seznámíš. Ale ona ti sama do náruče nespadne… A jestli jsi/nejsi člověk na vztah zjistíš, až nějaký budeš mít. Třeba se změníš, ani nebuddš chápat, jak…

A asi si musíš najít nějaký hobby, nebo změnit třeba práci. Já dal v práci výpověď a šel místo toho do školy, což je v podstatě práce na plný úvazek. Ale mám štěstí, že mne rodina podporuje, že mohu bydlet u sestry. Jinak bych to finančně nezvládl. Tobě by možná prospěla nová práce. To už je na tobě…

Jinak doporučuji se podívat na toto video, možná se v tom uvidíš: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=adYmbSU1B5M

Nový příspěvek