Tento problém mě trápí už dlouhá léta, ale nikdy to nebylo tak hrozné, nebo jsem měl tvrdší spánek.
Lupání v topení. Tyto šílené zvuky se ozývají z topení nebo trubek, nedá se při tom usnout, když zaberu, tak mě to probudí :( Frekvence je různá, od 5 úderů za vteřinu až k 1 za 3 vteřiny. Vetšinou se prodleva zkracuje a pak zas prodlužuje, pak je klid. Topení mívám na 1–2 stupni z 5.
Pomoc :-<
Doplňuji:
O tom už jsem slyšel, ale většinou se tím opravovalo, že topení netopí.
Bydlím v paneláku (družstevní), takže bych měl zavolat nějakou
údržbu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: GangstaHelper
Zajímavá 0 před 5381 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
zavzdušněním to určitě není, je to jen fyzika. Změna teploty v topení, roztahování a smrštování materiálu.
0 Nominace Nahlásit |
Rány v potrubí Ú. vytápění by se měly projevovat ráno při zatápění, to je kolem 5. hodiny, a v noci kdy se potrubí ochlazuje po 21:30. Tohle bylo slyšet po celá léta, bohužel nepamatuji si přesně kdy to skončilo. Jestli po přestavbě kotelny na tuhá paliva (nově) na plyn, nebo opravou v kotelně. Měl jsem za to, že rány způsobuje pohyb pevně přimontovaného rozvodu třeba v ocelových rámech nebo objímkách. Tohle tady nevyřešíme. Co třeba sdružení nájemníků. Přes léto se většinou nic neopraví, počká se až na zimu.
0 Nominace Nahlásit |
termoventil musí byt nastaven na všech topeních na stejny stupěn.Jinak ochlazená voda přiteče do horkě vody a tím vzniká v topení napětí.popřípadě múžebýt ventil na některých topení i zastaven
0
před 5381 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tenhle problém se dá odstranit snadno.Každé topení má expansní nádoby a ty je třeba zkontrolovat.Tzn dopustit vzduch.Natlakovat je na předepsaný tlak.
0 Nominace Nahlásit |
sssssasssssooooooooooooooooouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssssssssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
0Kdo udělil odpovědi palec? GangstaHelper
před 5381 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek