Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.leden 11:31

Protože ty „jedlé“ jsou ušlechtilé plísně, které neprodukují mytotoxiny, zatímco ty, běžné, co ti vyrostou na zkažené potravině, jsou jedovaté a mytotoxiny produkují (mimo jiné i potravina s ušlechtilou plísní může zplesnivět „jedovatou“ plísní)…a proč tomu tak je je stejné jako se ptát: „proč jsou některé houby jedovaté a jiné ne?“ (plíseň je v podstatě také druh houby .-)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.leden 19:13

Protože ty „jedlé“ jsou ušlechtilé plísně, které neprodukují mykotoxiny, zatímco ty, běžné, co ti vyrostou na zkažené potravině, jsou jedovaté a mykotoxiny produkují (mimo jiné i potravina s ušlechtilou plísní může zplesnivět „jedovatou“ plísní)… a proč tomu tak je, je stejné jako se ptát: „proč jsou některé houby jedovaté a jiné ne?“ (plíseň je v podstatě také druh houby .-)