Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.březen 15:21

Jaký je správný postup při přípravě kávy variací „dripper“?

Jídlo a vaření – Nápoje

Konkrétně jde o zalívání horkou vodou. Já čerstvě namletou kávu v dripperu pomaloučku zalévám skoro vroucí vodou a to na jeden vrz. Velice pomaloučku, aby se káva řádně spařila, než voda prokape. Nezalévám ji však přitom „na dvakrát“, protože trpím neodbytným dojmem, že nejspíše je to zbytečné. Jenže, kdo ví? Na důvod PROČ by to zbytečné nebylo, jsem sám bez pomoci nebyl schopen přijít. A kdo ví, ten jistě poradí. Děkuju.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.březen 13:10

Jaký je správný postup při přípravě kávy variací „dripper“?

Jídlo a vaření – Nápoje

Konkrétně jde o zalívání horkou vodou. Já čerstvě namletou kávu v dripperu pomaloučku zalévám skoro vroucí vodou a to na jeden vrz. Velice pomaloučku, aby se káva řádně spařila, než voda prokape. Nezalévám ji však přitom „na dvakrát“, protože trpím neodbytným dojmem, že nejspíše je to zbytečné. Jenže, kdo ví? Na důvod PROČ by to zbytečné nebylo, jsem sám bez pomoci nebyl schopen přijít. A kdo ví, ten jistě poradí. Děkuju.


Nikdo neporadil a tak se ptám znovu. Zda kávu v dripperu, potažmo ve filtru, má smysl zalít tzv. „na dva krát“ a proč, nebo je to naopak zbytečné. Děkuju.