Avatar uživatele
zjentek

Jaký je správný postup při přípravě kávy variací „dripper“?

Konkrétně jde o zalívání horkou vodou. Já čerstvě namletou kávu v dripperu pomaloučku zalévám skoro vroucí vodou a to na jeden vrz. Velice pomaloučku, aby se káva řádně spařila, než voda prokape. Nezalévám ji však přitom „na dvakrát“, protože trpím neodbytným dojmem, že nejspíše je to zbytečné. Jenže, kdo ví? Na důvod PROČ by to zbytečné nebylo, jsem sám bez pomoci nebyl schopen přijít. A kdo ví, ten jistě poradí. Děkuju.


Nikdo neporadil a tak se ptám znovu. Zda kávu v dripperu, potažmo ve filtru, má smysl zalít tzv. „na dva krát“ a proč, nebo je to naopak zbytečné. Děkuju.

Zajímavá 0 před 34 dny Sledovat Nahlásit



Otázka ještě nemá žádnou odpověď.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek