Žádost o navrácení ŘP
Doplňuji:
5.9.2010 jsem byl zastaven a kontrolován hlídkou Policie ČR a naměřili mi
1,97 promile alkoholu , na místě mi odebrali (dočasný řidičský prukaz)
který mi vystavili týden před tím.Druhý den při výslechu mi řekli že si
nemám žádat o nový a hned volali na OU at mi ho nevydávají. Soud dvakrát
odročili , protože v tom byla ještě jedna osoba která řídila vozidlo
přede mnou. 16.12.2010 jsem byl odsouzen k dvouletému zákazu řízení a
podmínkou.Už je to přes rok kdy mi policie odebrala řidičský prukaz tak
jsem se zeptat jestli mohu zažádat o prominutí poloviny trestu. Díky za
odpověd
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? iwrana před 4795 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Žádat v tomto případě můžete, a to k soudu, který vás odsoudil. Polovina trestu již uplynula, neboť doba 5.9.-16.12.2010 se do doby trestu započítává.
V níže uvedeném odkazu naleznete další informace k tématu
p.s. duchaplnou odpověď hanulky11 nekomentuji 🙂
To baghira: vaše nulová tolerance je ale úplně k ničemu…, podstatné je, že zákon umožňuje podání takovýchto žádostí a je pak na soudě, aby nezaujatě posoudil veškeré okolnosti a žádosti bez emocí buď vyhověl a nebo nevyhověl.
Zdroj: http://www.autoweb.cz/prominuti-zbytku-trestu-zakazu-rizeni/
0 Nominace Nahlásit |
Požádat můžeš, a já doufám, že ti nevyhoví.
Je mi jedno, jestli je nebo není moje odpověď duchaplná, k těm co
chlastají a řídí mám nulovou toleranci.
Doplňuji:
standa: ale svůj názor snad projevit ještě můžu, nebo ne?
Upravil/a: baghira
0 Nominace Nahlásit |
S alkoholem v krvi a chceš žádat o prominutí- to je drzost první třídy.
Baghira s tebou 100% souhlasím je to postrach silnic, když člověk vidí, jak pak umírají nevinní lidé to se mi otvírá kudla v kapse, fakt jak jsem to přečetla vjel do mě vztek, že si ještě někdo takový -troufá vůbec na takovou věc pomyslet …asi nejsem normální
0 Nominace Nahlásit |
Za řízení pod vlivem alkoholu,by se měl řidičák odebrat navždy!!!
Doplňuji:
Pro >standa<.Právě proto,že neplatí baghirova nulová tolerance,jezdí
na silnicích tolik ožralů,kteří bohužel havárie přežijí,na úkor
jiných nevinných lidí.
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
zákaz řízení do smrti, zabavení řízeného automobilu, 2 roky
nucených prací a potom 10 let v nemocnici na traumatologii jako poslední
pomocní síla.
[a nabízí se mi na jazyk hodně hulvátovin]
standa:
chybné zákony. a hodně.
0 Nominace Nahlásit |
standa: ale svůj názor snad projevit ještě můžu, nebo ne?
Ježiši, samozřejmě, že se projevujte (navíc vaše příspěvky jsou i zajímavé)…nic proti vám nemám 🙂
Jen jsem chtěl lehce upozornit, že pisatele otázky obdobné ´naučné´ názory vůbec nezajímají. Pokud by zajímaly, pak by asi nepsal na tento server.
Myslím, že pokud tazatel dostane kromě věcné odpovědi i nějaké to poučení navíc, nemůže mu to uškodit. Naopak – může být rád, že dostal bonus a zdarma :))
Ale jo, nejspíš máte pravdu 🙂
Mně ale nešlo ani tak o toho tazatele, ale o „úroveň“ serveru, která se může díky vašim ´bonusům´ posunout někam jinam, než-li zamýšlel původní koncept, tj. ´otázka → odpověď´.
Zjevně jsem svoji poznámkou o ´duchaplnosti´ odpovědi hanulky11 píchnul do vosího hnízda 🙂
Uvědomuji si, že jsem svoji poznámku mohl lépe formulovat. Já samozřejmě netvrdím, že za chlast za volantem se má odpouštět.
Pouze si myslím, že zdejší seriozní platforma „OTÁZKA → ODPOVĚĎ“ očekává od odpovídajících odpovědi na konkrétní otázku a nikoli ´poučování´, byť by bylo sebevíce racionální…
Za sebe mohu říci,že moje odpověď je mé přesvědčení,a má zkušenost s těmito „lidmi“.Tři roky,jsem provozoval,soukromou DZS.Proto,alkohol za volantem = odebrání ŘP bez možnosti jeho vrácení.
Rozumím vám, ale aby byl váš názor vyslyšen (což si nepochybně přeje řada občanů), potom se budete muset obracet na zákonodárce a nikoli na obyčejné lidičky, čtenáře tohoto serveru…
Uživatel položí otázku,já na ní,pokud vím,odpovím.A budu rád,když si můj názor přečte co nejvíce těch „obyčejných lidiček“,protože jsem přesvědčen o tom,že to čtenáře tohoto servru,zajímá.Co se týká zákonodárců,ten zákon se tam omýlá už hezkých pár let,a zatím z toho vychází např. takový nesmysl,jako „osoba blízká“,která se zase změnila,ap.