Avatar uživatele
Oprah

Ahoj, zdravím všechny.. Mám jednu otázku.. Když po mě chce někdo poslat recepturu na koláče…

… znamená to, že nepošlu celý recept jako takový, jako i s uvedeným množstvím, ale jen uvedené ingredience, že ano.. Jako např. 3× tvaroh, pol. mouka, vejce, perník apod..

Určitě to nebudu posílat jako např. 300 g pol. mouky, 3 vejce, 2 perníky apod..

Nebo jak je to myšleno co po mě chtějí.. Jestli teda chápete co mám na mysli.. Co je myšleno tím, že po mě chtějí recepturu..
Doplňuji:
Nebudu posílat recepty do novin ani známému, ale lidem, kteří budou financovat mojí začínající pekárku, chtějí po mě i receptury.. Proto se ptám jestli poslat recepty celé, aby mě nepodfoukli..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Oprah

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? tom004, fablen před 4555 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aramah

Asi celý postup…já osobně bych chtěla postup na tom záleží.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

To záleží na tom, komu to posílám. Zkušené kuchařce napíšu přesné množství ingrediencí, méně zkušené i postup. Nejoblíbenější recepty mám napsané ve Wordu a uložené ( několik na jedné stránce ) a pak to posílám jen jako přílohu k mailu. Rozhodně nedávám odkaz na webové stránky …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Podle mého,receptury jsou mým majetkem a nikomu bych je,v jakékoliv formě, neposílal ani nesděloval.Dal bych ji seznam výrobků,které budu vyrábět,případně mohou výrobky ochutnat.Jakmile někomu svěříš receptury,koleduješ si o případné problémy.Odcizit se dá všechno.
Doplňuji:
Nevím jestli jsem to dobře pochopil,ale podle mne se bude se jednat o podnikání (OSVČ),které bude někdo nějakou formou podporovat. Potom nevím proč bych někomu měl dávat mé receptury. Receptura, je přesný soupis potřebných ingrediencí včetně podrobného postupu práce. Tak nevím proč bych měl někomu prozrazovat své možné „tajné“ přísady a postupy a to i tehdy,kdyby to měl být můj budoucí společník.

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Souhlasím se Sůwou – jak komu.
Já osobně vlastně ani neumím dávat přesný rozpis, protože vařím a peču „od oka“. Dovedu vyjmenovat ingredience a postup, ale nic nevážím.
Vycházím z toho, že třeba každá mouka jinak saje – pak by někdo při přesném dodržení mohl mít těsto moc suché (nebo naopak). Zkušený kuchař to přece pozná!
Jestli ale recept (nebo recepturu) někam posíláš, obvykle chtějí i gramáž. Časopisy si to pak stejně upravují podle sebe. Známému bych to poslala s patřičným popisem.
Doplňuji:
Jak píše Tom004. Finančníkům bych poskytla maximálně názvy a hrubý popis a možná dala něco ochutnat. Jestli z tebe mámí přesné složení a recepty do detailu, buď opatrná. Je to tvé know – how.

Upravil/a: Damiana

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tom20

To je zajímavý…Řekl bych,že jsou to jenom ingredience.Ne postup.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fablen

Poslala bych jim složení jednotlivých druhů pečiva, tzn. koláč např. vejce, tvaroh, mouka atd.. (bez přesného uvedení množství a postupu). Záleží na tom, co máte sjednáno ve smlouvě a jak moc jejich peníze potřebujete. Soupis surovin by jim taky nemusel stačit, ale zdůvodnila bych to tím, že jde o rodinné receptury.

Ještě mě napadá v případě, že by požadovali množství surovin i postup tam nějaké ingredience „vynechat“ a postup mírně „upravit“ 🙂.

Přeji hodně štěstí v podnikání !!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BELA81

Jsem vyučena kuchařka a tak mám knížku Receptury a tam jsou napsané suroviny v množství na deset porcí a to z toho důvodů aby si mohl člověk přesně spočítat kolik čeho potřebuje když chce třeba jen tři porce.A taky přesný postup jak se to připravuje.Asi by nebylo špatné pořídit si knihu Receptury teplých pokrmů aby jste byl v obraze.Tak si myslím že chtějí přesný postup,kolik čeho chcete vyrobit(upéct)Přes­ně vypočítat kolik čeho budete potřebovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek