Avatar uživatele
Smackdown

Jsou alkoholické nápoje jen rostlinného původu, nebo i živočišného?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2528 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
magorvkleci

napadá mě jen zkvašené mléko – kumys nebo kefír
a vlastně tím pádem také zkvašený med – medovina

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Docela mě ta otázka přinutila zapřemýšlet, ale nepřišel jsem na nic než toto: alkohol vzniká enzymatickým kvašením sacharidů, ať už jednoduchých nebo složitějších. Nic jiného než zelené rostliny sacharidy syntetizovat neumí. Z živočichů připadají v úvahu jen játra, která jsou schopná držet zásobárnu glykogenu, což je taky sacharid. Ale nedovedu si představit, že by někdo zvládl vypálit „jaternicu“.

Ačkoliv jsem si teď se zpožděním vzpomněl na „frndžalicu“ co chlastal Pacho, hybský zbojník a jeho banda. Že by to bylo vypálené z frndy?

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
independent

Vypálit jde ze všeho i ze sádla

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek