Dobry den chtel jsem se zeptat mam zakaz řízen:V Ostrave: trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky dle § 45 ods.1 trest zákona a odsuzuje se podle § 201 odst. 2 trest zakona , § 45 odst. 1 , 2 trest zakona, § 45a odst 1 trs. zak , s přihlédnutím k § 314e odst. 2 trest. řádu k trestu obecne prospesných prací ve výmere 300 hodin (více jak polovinu mam již odpracovanou) a podle § 49 odst.1 a § 50 odst.1 trest zakona se obvinenemu dale ukládá zakaz řízení všech motorových vozidel v trvání 3 let 5.1.2009 již v minulosti jsem mel podmínku za řízení pod vlivem tuto podmínku jsem porušil a byl předvolán do nového jíčína k soudu : 22.5.2009 : podle §64 odst 1 trest. zakona se nařizuje zbytek trestu zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel v trvání 9 měsíců a 4 dnů !! vztahuje se na toto amnestie??? nebo mohu požádat po polovině o vrácení řidičského průkazu? měnil se nějak zákon o veřejno prospěšných pracích? předem děkuji za odpověd!!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5409 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Stručně řečeno:
*) technicky vzato se u trestných činů dle § 201 (řízení pod vlivem alkoholu) posuzuje zda se nejednalo o nedbalostní jednání, protože podle nového trestního zákoníku už řízení pod vlivem alkohu nebude trestným činem, pokud se prokáže NEDBALOST (např. tzv. zbytkový alkohol, příp. i jiné důvody, které však ve vašem případě jsou čistě v teoretické rovině)
§ 16 Nedbalost
(1) Trestný čin je spáchán z nedbalosti, jestliže pachatel
0
před 5409 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek