Po internetu je receptů samozřejmě spousta, ale nemohu se dopátrat, zda
povařit anýz v celku, nebo drcený. Píval jsem ho často a rád jako malej
kluk a matně si vzpomínám, že se snad drtil v hmoždíři, ale je možné,
že si to s něčím pletu. Pokud ne, dá se drcení v hmoždíři nějak
nahradit, případně anýz povařit v celku? Dík.
Doplňuji:
Damiana: moc díky, začínám se na to těšit :{))> teď o půlnoci tady
budit sousedy s paličkou na maso nebudu, ale hned zítra
vyzkouším :{)>
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, terry, Damiana před 4551 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Když zrnka anýzu rozdrtíš, uvolní se více silic a pochopitelně
i cenný anýzový olej – a právě ten je dělá z čaje ten léčivý.
Doporučuji podrtit, dát do vařící vody, nechat přejít chvíli varem,
odstavit, přikrýt a nechat 15 minut louhovat (pouštět silice). Pak
přecedíš a dosladíš medem. Tak ho občas dělám já. Jestli nemáš
hmoždíř, dej tobolky do pytlíku a můžeš se na nich trochu trochu
„vyřádit“ paličkou na maso nebo kladívkem. 🙂
Doplňuji:
Rádo se stalo. 🙂 Nech si chutnat. 🙂
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |