Když nejste doma, balík Vám doručen být nemůže.
Záleží, jaká společnost Vám jej má dovézt. Česká pošta jej uloží na
poštu, DPD nebo PPL se Vám bude snažit doručit balíček následující den.
Popřípadě v den, na kterém se shodnou obě strany.
0 Nominace Nahlásit |
Co by se mělo stát? Pokud to lze přenechat u někoho v bytě (a není to
do vl. rukou) předají to jemu. Pokud ne, nechaj Ti lísteček. Jako u každé
jiné zásilky.
(Druhá varianta: pošťák si to odnese domů 😉 )
0 Nominace Nahlásit |
Spíš se stává opačný případ, že jsem doma a balík mi není doručen, ale ve schránce je výzva, abych si pro balík přišel. Tak se pošta nějakým způsobem postará. No a zásilková služba má na Vás kontakt, takže se domluvíte na termín předání i místo.
0 Nominace Nahlásit |
Je úplně jedno jestli je to balíček z Česka nebo z nějaké tramtárie. Vždy to nakonec skončí u nějaké české firmy – pošta nebo některá z kurýrních služeb.
0
před 2295 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Úložní doba u ČP je 15 dní. U ostatních dopravců podle podmínek. Někteří vykonají dva pokusy o doručení, pak den počkaj a učiněj třetí pokus. Pak zásilku vracej. U ČP lze úložní dobu prodloužit a to i u již došlých (uložených) zásilek. Pokud znáte podací číslo, číslo zásilky, lze se telefonicky dohodnout i u jiných doručovacích služeb.
0
před 2294 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Doručovatelia – kurieri väčšinou zavolajú, napíšu email, vopred a
dohodnú sa.
Česká pošta má povinnosť nedoručenú poštu určitú dobu držať na
pobočke, pre osobné vyzdvihnutie.
0
před 2294 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, mohu se přidat také s dotazem? Co když chci dorucovat balíky do zahraničí (EU) já jako OSVČ a adresát není zastizen? Asi záleží vždy na balíkova službě že? Narazila jsem na tuhle balikovou službu https://www.olzalogistic.cz a docela mne to zaujalo, ale nemám zatím žádné zkušenosti.
0
před 1822 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek