U nás se prodává ječmenný chléb s beta glukany. Je výborný. Zařa'dte do jídelníčku kroupy, které jsou rovněž z ječmene – používám. často. Dále se dá koupit v prodejnách zdravé výživy mouka a krupice z ječmene.
V odkazu najdete tyto informace:
Není bez zajímavosti, že zvýšený obsah beta glukan v ječmeni a
následně ve sladu ztěžuje jeho sladařské a pivovarské zpracování. Pro
tyto účely se šlechtí ječmen s nízkým obsahem těchto látek.
Dalším vhodným zdrojem je oves, který lze zařazovat do běžné stravy v podobě ovesných vloček, ovesných nápojů a cereálních kaší.
Dalšími zdroji beta glukanů jsou houby, lišejníky a kvasinky. Ne všechny houby však beta glukany obsahují. Většinou jde o houby původem z Japonska a Číny, u nás sjou dostupné např. houba shitake nebo hlíva ústřičná.
Beta glukany jsou zastoupeny i v buněčných stěnách pekařských kvasinek.
Zdroj: http://www.viscojis.cz/vyziva/vyiva-vek/602-beta-glukany
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek