Ahoj, předevčirem jsem kouřil vodní dýmku a od včerejška mi podivně bolí v krku a na hrudi. Neumím to dobře vysvětlit, špatně se mi dýchá, je to taková zvláštní bolest. Doktora navštívím, když to do týdne nepřejde. Nevíte, co to může být a co pomůže (kromě návštevy doktora)? Děkují moc.
PS: nejsem kuřák, jen jsem si asi po půl roce dal vodnici.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3334 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vodní dýmku nekouřit. Kouření vodní dýmky je horší než kouření cigaret. Používá se při něm tabák dovezený z rozvojových zemí. ☹
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Nikotin se vstřebává v lehce zásaditém prostředí, a protože kouř cigaret takový není, je třeba „šlukovat“, tedy vdechnout tento kouř až do plic, abychom dostali nikotin. Nikotin je důvod, pro který se kouří.
Kouř doutníků a dýmek je zásaditější, a proto se z nich nikotin vstřebává na rozdíl od cigaret již sliznicí ústní dutiny. Tedy je skutečně není třeba „šlukovat“, aby kuřák dostal nikotin. Jinými slovy, kuřák dýmek a doutníků může být na nikotinu závislý, aniž by kouř vdechoval až do plic. Tím je i dáno malinko nižší celkové riziko oproti cigaretám, ale tento rozdíl bychom neměli přeceňovat. Vystihuje jej přirovnání, že kouřit cigarety je asi jako skočit z dvacátého patra, ale kouřit doutník nebo dýmku jen z devatenáctého.
Pokud jsi dýmku šlukoval tak se nediv :)
Co já vím tak v cizině se dýmka nikdy nešlukuje, ochutí si ho různými
příchutěmi a užívají to jen pro lepší chut v ústech..
0
před 3334 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |