Avatar uživatele
cappuccino

Bude mit vysoka cena cukru kladny dopad na zdravi lidi?

Myslite, ze lide omezi jeho prijem?

Zajímavá 0 před 784 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aevul

Pochybuju, z těchto důvodů:

  1. Lidé nekonuzumují přímo cukr, ale cukr v něčem.
  2. Rostou ceny všeho, takže si lidé nevšimnou, že zdražuje sladké. JInými slovy lépe – kdyby zdražovalo jen sladké, lidé si toho všimnou a možná to začnou řešit. Ale protože zdražuje všechno, nebude to vyčnívat, aby si toho všimli.
  3. Podívej se, jak zdražují cigarety a lidé přesto kouří. A to je jejich vliv na zdraví dobře známý i mezi nepříliš inteligentními spoluobčany. To jsou ti, kteří si stěžují na nedostatek peněz a pak nechají měsíčně tři čtyři tisíce v trafice za cigarety.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Spartaboy

Ne. Kdo cukr, sladké, chipsy apod. Má rád ten si to vždycky koupí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Když bude cukr drahý, bude se více sladit kukuřičným sirupem (fruktoso-glukosový sirup), nebo jiným „válečným sladidlem“, až ta jednoduché to je! 🙂

Většině lidí to nevadí, jinak by u nás Kofola, Coca-Cola, RC Cola a další nesladili kukuřičným sirupem. Je levnější na jednotku hmotnosti, a má vyšší sladivost, takže na stejný stupeň sladkosti ho tam vrazíš menší gramáž. Ideální, ne? Problém vyřešen, harmonie obnovena. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
df

Nám vydrží 1–2 kg na celý měsíc, takže nějakých 15 kč na kg mě nezrujnuje. Neříkám, že zdražování svhvaluji, to ani náhodou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Určitě nebude.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
paul1

Někteří lidé už omezili, já už dávněji, od té doby, kdy jsem se dozvěděl, že cukru se říká bílý jed. Obecně sladké moc nemusím a coca cola? Jednou jsem ochutnal a myslel jsem, že se pozvracím. Při takové vysoké sladkosti se ani nedá poznat, jakou vlastně má chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nesmysl ;) Naopak!
To by musely v regálech obchodů zůstat veškeré sladkosti, bonbony, sušenky, pečivo….
Do limonád, nektarů aj. začnou výrobci cpát mnohem více náhradních umělých sladidel (jsou nebezpečnější než cukr).
Musely by se zavřít cukrárny, pekárny. Zrušit veškerá výroba/dovoz sušenek, bonbonů, čokolád. Konzerv se sladkokyselým nálevem.
Vše bude mít 0 cikru. 0 kcal , zbytek bude light ;D Ve všem budou ty jedovatá umělá sladidla nebo „nepoživatelná“/zdra­vá stévie.
Cukr je byznys. ;D Kolik lidí, by asi přišlo o práci?

Energii doplní lidé jiným prasením.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

df = > to máte vysokou spotřebu! To my nespotřebujeme, ani při pravidelném domácím pečení ;D

Avatar uživatele
cappuccino

@df: ono ani nejde tak o tu kilovku cukru, jako o to, ze se zdrazi uplne vsechno, protoze cukr je obsazeny skoro vsude.
V CR je hodne diabetiku. Kdyby lide kvuli drahote omezili spotrebu cikru (hlavne tedy v napojich), mohlo by se to kladne projevit na zdravotnim stavu. Ja nekdy zasnu, co si skolaci kupuji ke svacine!

Avatar uživatele
Filip84

cappuccino: Projdi si, ale poctivě, složení výrobků, u kterých se domníváš, že je v nich cukr. Coca-Cola (v ČR) cukr NEOBSAHUJE, je tam kukuřičný sirup (fruktoso-glukosový sirup). RC Cola (ta levná, ne Royal Crown, v té je hnědý, třtinový, cukr) obsahuje cukr, ale také kukuřičný sirup, no a poměr tam napsaný, jak jinak, nemáš. Podle chuti tam toho cukru moc nebude. Projdi si takové ty různé „puddingy“, co, z dálky, vypadají jako jogurt: v tom puddingu může (i) cukr být, pokud to není úplně ten nejlevnější, ale v těch příměsích málo kdy, a když tak, tak minimum. A tak by šlo pokračovat.

Bílý, rafinovaný, cukr je dávno drahá surovina na to, aby se ve velkém přidával do sladkých výrobků. Jednoduše, konsument chce cenu, na kvalitu nehledí. A pro ty, kteří na kvalitu hledí, existuje kvalitní zboží.

To máš naprosto shodný princip, jako s masem a „masem“: křehčené maso může koupit jenom debil, protože to není nic jiného, než že se maso napchá vodou (se sračkama, jak jinak). Herr Švec, jak to jde do akce, tak to kupujou, jak kdyby nebylo žádný zejtra! Přitom, pokud to teda nežere syrové (což nevím, jak by to dopadlo, na rovinu!), což nežere, tak jakmile to začne tepelně upravovat, tak to pustí tu vodu, prská to, namísto restování se to vaří, no, jestli z toho ubalí Schnitzele, tak to tu močku pustí do trojobalu, prostě kejda nevídaná! Stejně to žerou.

Nebo takové ty „uzeniny“, jako „buřty“, nebo „utopence“ z „drůbeží strojně oddělené maso“, „vepřové kůže“ a podobné chuťovky. Ani toho hnusného, levného, Wurstu v tom moc nemáš. Když ten růžový Wurst rozřízneš, tak to není Wurst, to je pěna. Stejně to žerou! Jak je to v akci, tak to berou po desítkách. Přitom, za ty peníze, co to stojí, to vyrobíš z normálních, vepřových a kvalitních, špekáčků.

Ještě větší kentus fialový jsou „pařížák“, „vlašák“ a spol. A je úplně jedno, jestli je to levný, nebo „retro“, nebo jak se všecky ty sračky jmenujou. Mayonnaise: konservanty, barviva, cukr, droždí (jako zvýrazňovač chuti – glutamát je drahý!). „Salám“? Kde že, „výrobní salám“, tj. směs drůbežího strojně odděleného masa (=prolisovaní vetřelci, včetně kostí a chrupavek, lisem, s barvivy, konservanty, zvýrazňovači chuti atp.), „vepřové kůže“ (=vepřové kůže naložené v chemickém roztoku, kterým změknou a nassají vodu, protože to je výhodné: má to větší objem, no a, samozřejmě, barvivo, konservanty, zvýrazňovače chuti, cukr a sůl, to hlavně, a té hodně, protože když je to hnusné, musí to být alespoň slané!). To ani na krámě nikde, jako drobnospotřebitel nekoupíš, výrobní salám se prodává za cca Kč 25.00 / kg, a pokud to není v něčem zapatlané, tak je to takový smrad, že by to nikdo opravdu nežral! „Zelenina“? Konservanty, barviva, kyseliny, sladidla, sůl. Toho sníš 1/4 kg a je ti šoufl na směny, jako. A dáš to do slevy za Kč 99.00 / kg a berou to po velkých kelímcích!

Průměrný strávník toho hodně snese, a když říkám hodně, myslím opravdu, sakra, hodně. Doba, kdy se řešil přidaný cukr a glutamát v levných polotovarech a jídlech je tak 8 – 10 let za námi. Kéž bychom, dneska, museli řešit „jenom“ cukr a glutamát, cukr a glutamát je dávno nóbl „surovina“, dneska jsou jiné sračky, levnější, za to horší. 🙂

Avatar uživatele
da ny

Diabetes nemají lidé z cukru. Mají i štáhlí lidé, děti.
Naopak, zdraví Čechů se zhorší (viz. odpověď)!!!

Avatar uživatele
cappuccino

da ny: Ja jsem holt takovy optimista!!

Avatar uživatele
da ny

To je dobře, tak to má být!
To já také, ale byznys jde tvrdě za svým (přes mrtvoly), stále S VYŠŠÍ nenasytností.
Životní zkušenosti a poznatky vědy, lékařů i alternativců nezměním, neukecám :)
Ještě nedávno jsme byli my a Němci jediní, kteří dávali do Coca – coly cujr. V rozumné občasné konzumaci (protažení trubek) zlo nepáchala. Začalo to 0% kalorií a nyní jsou ty umělé, mnohem nebezpečnější jedy (sladidla), v každé láhvi. Změnila se chuť, zvýšilo nebezpečí pro lidské zdraví.
Levná sladidla budou ve všem a cena stejně poroste. A lidi to budou kupovat, často s myšlenkou, že dělají něco pro své zdraví.
Je to podobné se slunečnicovým olejem. Je minimálně o dvacku levnější než řepkový (který nekoupí ani antibabišista). To, že si devastuje cévy je mu fuk. Neví, nezajímá se a jde po láci. :(

Avatar uživatele
plebs

Df dnes jsem čučel na cenu 35 tvrdých českých za cukr

Nový příspěvek