Byl ratolest Boží, jako já, vy, my všichni.. Ale na rozdíl od většiny měl otevřené oči – tedy podle toho co jsem o něm četl a slyšel.
0 Nominace Nahlásit |
Pro věřící ano, pro nevěřící ne.V klaždém případě to však jistě byla velká osobnost.
0 Nominace Nahlásit |
Ide o mediálnu chybu pri prekladoch.
Človek Kristus povedal: „Sme deti Božie“ o všetkých ľuďoch, nie:" Ja
so Syn Boží" (ja a nikto iný).
Podobná mediálna chyba skresľujúca skutočnosť sa opakuje už tisicročia:
„naša spoločnosť je najlepšia“…
0 Nominace Nahlásit |
Ježíš Kristus boží syn nebyl, protože bůh neexistuje, pokud Ježíš žil tak jen jako obyčejný člověk jako já, vy a my všichni..
0
před 4996 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
SajmonModer,
všimla som si, že s obľubou čítate duchovnú literatúru. Skúste ju
čítať aj medzi riadkami.
SajmonModer,
Nemožno to tak pevne tvrdiť. Skúste si pozrieť niečo o vzniku
náboženstiev.
Nehájim náboženstvo, ale vo všetkom hľadám reálny základ.
Vždy v začiatkoch každého náboženstva, ľudia, ktorí s tým začínajú bývajú zbožnení a stávajú sa z nich neuveriteľné nadpozemské bytosti.
Aj prípade Krista-Ježiša to bolo podobné. V časoch, keď bola nespokojnosť v obyvateľov rímskej kolónii Judea na jednej strane a predstaviteľmi židovského národa a rímskou vládou nad týmto týmto územím na druhej strane vodca skupiny tzv.apoštolov hlásal novú vieru v návrat Mesiáša a záchranu židovského národa. Jeho život, zajatie i smrť je presným opisom pomerov v tej dobe. Pri ukrižovaní sa neumieralo hneď, trvalo to i niekoľko dní (preto mu vlastne prepichli pečeň, aby skôr zomrel). Stúpenci ho mohli potejomky „ukradnúť“ z kríža a niekto iný sa mohol krátkodobo vydávať za Krista, aby ho mohli tajne pochovať.
Tento zázrak božského zmrtvychvstania potom rozšírili vo svete a pomocou neho sa rozšírilo jeho učenie aj do Ríma.
Každé náboženstvo má reálny základ.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |