můžeš zkusit toto:
Doplňuji:
Upravil/a: postcd
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě,že písemné uznání dluhu by bylo nejideálnější.Ale otázka zní : bude chtít osoba která dluží ze sebe udělat oficialně dlužníka???Já bych postupoval takto : mailem,nebo smskou bych jí napsal vzkaz o dluhu-něco jako : " Iveto,kdy mi vrátíš těch 20 tisíc korun který jsem ti půjčil 3.května 2014?" Důležité je,aby ona v odpovědi uznala dluh. Např: " jo,ale ted nemam" ,nebo Jo,dlužím ti,ale co uděláš když to nemáš písemně " atd atd.Pokud by se chytla,tak ok,pak je možno sehnat svědka/svědky,kteří např byli u půjčky nebo zaslechli z jejích úst informaci ze které vyplívá,že dluží ona Vám tolik a tolik korun. Pokud tohle vše selže,nechytne se na vzkaz,pak až bych jí řekl o sepsání dluhu.Pokud by to bylo obráceně,tak by v tom viděla jasný záměr .
0 Nominace Nahlásit |
Policie JE blbost (pokud nedošlo k podvodu nebo jinému trestnému činu) a přiznám se, že nechápu, proč všichni hned chtějí posílat policii na své dlužníky, kterým sami a dobrovolně předali své peníze …
Rady viz postcd a gecco …
0
před 3590 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
kdyz ti uzna dluh je promlceci lhuta razem 10 let a muzes vymahat jak napsal gecco. jenom jestli ti to podepise. mi mavali spravni organy nekolikrat s uznanim dluhu pred oblicejem nikdy jsem to nepodepsal.
0
před 3590 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
nejsem si jist,jestli má vůbec cenu odpovídat,tady se palce dávaj naprosto nesmyslně (ikdyž je rada dobře míněna). Je vidět,že hlasující uživatelé nikdy neměli co dočinění s dlužníkem. Copak dlužník přistoupí dobrovolně k tomu aby podepsal že „něco dluží“ ??? Fakt nechápu a směju se některým zdejším uživatelům :DDD