Chci se zeptat jaky trest mi muze ulozit soud za to ze jsem minuly rok poslala do veznice marihuanu necele 2g!!mam paragraf 187 1 trestniho radu!!nikdy jsem trestana nebyla ani nijak resena!! dekuji za odpoved
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5323 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Trestný čin „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“ je v novém trestním zákoníku, platném od 1.1.2010, definován v ustanovení § 283.
Tento „nový“ trestní zákoník pak pro daný trestný čin umožňuje uložení i peněžitého trestu (vedle trestu odnětí svobody v rozsahu 1–5 let).
Narozdíl od trestného činu PŘECHOVÁVÁNÍ omamné a psychotropní látky a jedu (kde je trestné až „množství větší než malé“, tak u ´vašeho´ trestného činu je trestné jakékoli množství, které někomu dalšímu dodáte.
Osobně bych si tipnul ´podmínku´ s docela vysokým peněžitým trestem (např. 30–50 tis.Kč).
0 Nominace Nahlásit |
Na tuto otázku vám přesně může odpovědět nejspíš jen právník.Jakékoli přechovávání marihuany je trestné a fakt že jste ji poslala zrovna do věznice situaci zrovna nezlehčuje.Polehčující okolností jen je, že máte čistý trestní rejstřík.Míru trestu vám nemůže jen tak někdo říct.
0
před 5323 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek