Erika víš co

Řízla jsem se do prstu o víko konzervy. Rána hodně krvácela. Mám jet do nemocnice?

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Dnes asi tak před 20 minutami jsem si otevírala konzervu s jídlem. Když jsem odtrhávala víčko, řízla jsem se do prstu, začala mi strašně téct krev, když jsem si vytahovala náplast, měla jsem celou ruku od krve. Dívala jsem se do zrcadla a jsem v obličeji bledá. Chci se zeptat, zda mám jet do nemocnice, nebo ne.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 3 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
da ny

Pokud máte pocit, že je rána hluboká (na šití), tak ano.

Mně když se něco podobného přihodí, tak mám pocit, že ze mne
teče krve, „jako z vol*“ 😉
Pravděpodobně jste krvácející ránu zastavila, přelepila.
Na tom, že jste zbledla, není nic divného ani závadného…
Troufám si říci běžná věc (úlek).
Ta „ztráta krve“ Vás na životě jistě neohrozila.
Pokud se nejednalo o tepenné krvácení, a to na prstu nehrozí…

Někdo je vyplašený a zbytečně velké bebíčko… Jinému vadí pohled i na vlastní krev.
Když jste schopná napsat sem takový „vzkaz! 😉 O "Dotaz“ je položen,
až na samém konci, v podotázce.
Ať se rána dobře a brzy zhojí.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Rokio

Zavoláním sanitky nic nezkazíš. Trestně postižitelné je pouze zavolat záchranku úplně bez důvodu nebo ze srandy.

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Nemohu soudit konkrétní případ, ale obecně říznutí o plechovku na sanitu nebývá. Pokud by krvácení bylo opravdu masivní a nedařilo se jej zastavit tak pochopitelně, ale to u říznutí se do prstu o plechovku opravdu moc obvyklé není.
Nicméně teď po těch cca 10 hodinách nám už asi klidně můžeš napsat, zda jsi do té nemocnice jela… Pokud nám neodpovíš, budu předpokládat, žes na místě vykrvácela…

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Pokud krvácení neustupuje a pokud se cítíte slabá, bledá nebo máte závratě, měli byste vyhledat lékařskou pomoc co nejdříve. Pokud si nejste jistá, zavolejte sanitku nebo nejbližší nemocnici a popište jim svůj stav. Může jít o velkou ztrátu krve nebo dokonce o proříznutí nějakého většího cévy. Bezpečí by mělo být vždy prioritou.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek