Chtel bych si poridit Svycarsekho bileho vlcaka. Je tento pes vhodny do bytu 2+1? A kolik priblizne stoji krmeni dospeleho psa? Jsem pomerne sportovneji zalozeny a byl bych s nim casto venku. Takze doufam, ze by mensi byt nebyl problem. Bydlime v byte dva, takze tu preplneno neni. A mel bych neco o tom plemeni vedet, proc se napr. Nehodi do mesta apod.? Za vse velmi dekuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mojitek před 3949 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Měl jsem, bílého ovčáka. Jednoho z prvních, když se začali v republice objevovat. Tenkrát se ještě jmenoval Americko -kanadský bílý ovčák. Měl jsem ho v rodinném domku, v bytě. Potřebuje mít pokud možno stále kontakt s rodinou. Pokud mu zajistíš dostatek pohybu a zábavy, tak by neměl být problém. Cena krmení je závislá na kvalitě. Měl by dostávat v případě granulí raději ty kvalitnější. Jsou totiž pro něj potřeba granule bez obsahu karotenu a ten se v levných granulích vyskytuje.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10, annas, Frnžalka
před 3949 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit |
můj názor je takový, že se do tak malého bytu nehodí..
Bílý švýcarský ovčák miluje a potřebuje množství pohybu,
v ideálním případě by měl mít možnost celodenního volného pohybu
v rámci pozemku chovatele + další pohyb v podobě procházky, běhu vedle
kola, výcviku apod. Bílý švýcarský ovčák může být slepeckým nebo
záchranářským psem.
Tyto psy je možné chovat ve venkovním kotci s izolačně dobře vybavenou
boudou, ale pouze v případě, že se tím nenaruší dostatečný kontakt
s rodinou, kterou bílý švýcarský ovčák miluje a potřebuje ke zdravému
vývoji a životu.
http://bily-svycarsky-ovcak.hafici.cz/
0 Nominace Nahlásit |
Nejen, že se nehodí do bytu, ale není vhodný ani pro začínajícího
chovatele!
Zvíře je velmi náročné na pohyb (nejlépe neustále venku), výcvik, atd..
Více podrobností : http://bily-svycarsky-ovcak.hafici.cz
Toto plemeno ti nedoporučuji.
3Kdo udělil odpovědi palec? www, briketka10, anonym
před 3949 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Nesouhlasím s názorem že Švýcara nelze chovat v bytě.Jestliže je splněna podmínka,že s ním budeš chodit ven. Pes je smečkovité zvíře a kontakt se smečkou(v tomto případě VY) je pro něj mnohem důležitější než být někde na zahradě ponechán osamoceně svýmu osudu. Samozřejmě nejidealnější stav by byl : zodpovědní majitelé milujícího svého psa v neustálém kontaktu s ním s velkým venkovním výběhem. Ale pokud s ním budeš často venku,tak není nejmenší problém.A i např v Praze je hodně lesů,lesíků,polí kde lze psa venčit jako někde na vesnici.Jen podotýkám,že se nejedná o „vlčáka“ ale o „ovčáka“ jak už tu bylo psáno.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek