zdali je třeba nějaké povolení, na koho se obrátit s žádostí o vyrobení takového pomníčku nebo kříže
Původní dotaz
chtěla bych nechat zhotovit pomníček u silnice, kde tragicky zahynul můj bývalý manžel, jak mám postupovat?
Zajímavá 0 před 2991 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
„Křížky u silnic. Varování i hrozba“
„Je to citlivá věc. Na jednu stranu se musí brát ohled na pozůstalé, na druhou stranu pomníčky určitě odvádějí pozornost projíždějících řidičů. Navíc jsou to pevné objekty hned u krajnice, které mohou být při provozu nebezpečné,“ tvrdí Ředitelství silnic a dálnic, které se stará v Praze o vnější silniční okruh. Správa silnic může vyzvat majitele, aby stavbu bez povolení odstranil, nebo v případě, že není znám, ji odstranila sama.
Majitel pomníku potřebuje nejen svolení vlastníka, ale navíc také stavební povolení."
Jinak pomníček zhotoví každé kamenictví.
Upravil/a: quentos
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit |
Pomníček nebo kříž zhotoví každé kamenictví. Je jich dostatek. K umístění pomníčku však bude třeba souhlas majitele pozemku nebo pronájem. A podle druhu silnice i případné povolení správce komunikace.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Po podání povolení ho většinou nedostaneš, důvody byly uvedeny. Já osobně bych to řešil tak, že bych si nechal zhotovit něco co není nebezpečné a vhodně to umístil buď na strom nebo tak aby to nikomu moc nevadilo a aby se to dalo snadno demontovat.
Já osobně bych ale pomníčky u cesty nestavěl vůbec, protože pokud bude pokračovat tento trend tak se může stát, že za čas budou silnice vypadat jako hřbitovy.
3S – Hrobečky:
https://www.youtube.com/watch?v=oLCDoRf8AmE
3S – Pijánovka:
https://www.youtube.com/watch?v=_Kzvt6gXmgg
0
před 2991 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |