Můžu to i tak udělat, nebo to mám vyhodit.. Nebude to špatné?? Protože např. prý modřín je jedovatý, nebude to s jedlí taky tak?? Děláte to někdo a pomůžete???
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, hanny 2, rtepp, Pájo, Damiana před 4579 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Z jedle to nevadí .
Smrkový med
Mladé smrkové či jedlové výhonky nasypeme do sklenice, zalijeme vodou a
necháme 4 dny stát na slunci. Pak tekutinu přelijeme do hrnce, přidáme
listy lesních či zahradních jahod a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Nakonec scedíme, smícháme v poměru 1:1 s cukrem a vaříme do zhoustnutí.
Plníme do sklenic a ihned uzavřeme. Jíme několik čajových lžiček denně.
Smrkový med usnadňuje vykašlávání při silném kašli, kataru hltanu,
bronchitidě a chřipce. Obzvlášť vhodný je pro děti.
Doplňuji:
Pro Vaši jistotu: http://bylinky.doktorka.cz/lecive-sily-smrku/
Upravil/a: rtepp
0 Nominace Nahlásit |
Z jedle jsem to nikdy nezkoušel. Jedovatá by neměla být. Těžko říct, jaká bude chuť
0 Nominace Nahlásit |
určitě není jedovatá jedle ,ale med jsem z ní nikdy nedělala ,doma jsme dělali sirup proti kašli ,
0 Nominace Nahlásit |
Ale predsa len, pre istotu:
Akú pesničku máte najradšej? (nech vieme, čo nechať potom zahrať).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |