Banány žerou Kubánci, Afromexičané a Afroameričané. Já banány nerad! 😅 Nic z toho nevařím, takže mne jejich cena, dovoz, nebo cokoli jiného osobně nezajímá. Ale je to dobrý Artikel do krámu, banány a rohlíky jsou, položkově, nejprodávanější zboží na krámu. 🤦♀️😅
Ale v lékárnách léky jsou, a v obchodech jsou banány – já je tam dneska viděl, jako, obojí, jo, obojí jsem viděl na vlastní oči. Představ si to: v lékárně měli léky, a na krámech měli banány, jako! 😲
Wow, že?
Jo, že nemají všecky léky? Dneska Ti platí recept v celé EU, tak jaký je problém? 🤷♀️ Jo, že je fronta na banány za málo peněz? Vždyť to stejně není k žrádlu, ty levný banány. Nebo chováš opice? Já bych to ani opici nedal! 👌😅 Když je fronta na banány v supermarketu nejmenovaného nadnárodního řetězce A, v supermarketu nejmenovaného nadnárodního řetězce B není. Tak: v čem je, zase, problém? 🤷♀️
Pindáním se ještě nic nevybudovalo a pindáním se ještě nic neopravilo. Nelíbí se Ti tu? Fajn: odstěhuj se do pryč. Brání Ti někdo? Určitě ne. Bude o jednu 🤪kyselinu míň! 😎
Já kupuju rajčata za cenu masa 😅, o paprikách ani nemluvě 😅😅 a obyčejná rejže stojí Kč 40.00 / kg (přílohová), lepší Kč 60.00 / kg (namísto chleba či tortilly).
Jasně, většině lidí je to Wurst, ale já sežeru za rok cca 300 kg rýže, 100 kg rajčat, 50 kg paprik a 30 kg chilli. 😅😅😅 Tak si to spočítej. A pindám? Nepindám. Stěžuju si? Nestěžuju, beztak je to akorát k hovnu.
Upravil/a: Filip84
0 Nominace Nahlásit |
Přestaňte se děsit.
Banány jsou samozřejmě věc zbytná a pro Středoevropana, žádné terno pro
zdraví.
Ano, výpadky v lékárnách jsou. V nemocničních je léčivo celkem
dostupné vždy nebo nějaká alternativa (u ATB). Lékárny jsou schopné
některé léky namíchat, naředit, masti vyrobit.
Ve zdejší nemocniční lékárně jsem vždy pro rodinu, známé i pacienty
„sehnala“ vše potřebné.
Dodávka do ostatních lékáren byla o 1 – 2 týdny opožděná (u ATB
PNC typu). To mne až tak netrápilo. Část rodiny je na PN alergická, já a
někteří rezistentní. Bez léků jsme nikdy nebyli.
Ti, kteří berou léky pravidelně a dlouhodobě bývají velmi často
dostatečně vybaveni, předzásobeni. Léky vyzvednou. Někteří
nevyužívají a za čas vrátí do lékáren :/ Zřídka nechávají vše na
poslední chvíli.
Ten čas, kdy se lékárníci děsili, že místo očních kapek budou prodávat
svěcenou vodu trvaly asi ě – týdny.
Situace není růžová, ale úplně černá také ne. Plánování na nic.
Vztahy také. Ve vládě a na ministerstvu samý „odborník“ 😉 Člověk
musí věřit, že se situace zlepší.
Předvést se může třeba během příštích parlamentních voleb 😉
0 Nominace Nahlásit |
Preferuji zemi, kde jsou dostupné léky, protože banány nejím.
0
před 547 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Víš, mé doslova až „NEUVĚŘITELNÉ nároky a požadavky“ jsou celkem pověstné. 😉 😁 😁 Jenže co nadělám, když jsme už „opustili ráj“? Asi si budu muset zvykat jako ostatní NEBO emigrovat. 😕
0
před 546 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
@Filip84 Díky za názor. Docela se děsím až časem sám přijdeš na to, že v lékarnách chybí přes stovky léků a že v nemocnicích nemají všechny spektra antibotik.
Za prvé: vím to. Za druhé: tím, že to vím: změním to?
Problém buďto má řešení, pak je třeba aplikovat řešení, starosti nepomohou. Nebo problém nemá řešení, a pak starosti rozhodně nepomohou. Prostě starosti k ničemu nejsou.
Drap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |