Vždy, když popíjím kvalitní filtrovanou (dripper) kávu, tak mě bolí žaludek (osobně si myslím že to není žaludek ale se to tak říká). A je celkem jedno, jaký druh báječné (nekupuji šunt) kávy jsem si zrovna čerstvě namlel. Cítím se pak nanic, mám jako by bolesti či tlaky v oblasti břucha- nevím jak přesně vysvětlit tu nevolnost… náhlý nepříjemný pocit po vypití… snad doslova nechuť žít? Něco doslova strašného, už se bojím ji pít. Na druhou stranu, když si svařím bryndu (instantku, světle hnědou), tak se mně po vypití nestane vůbec nic. Je mi fajn, jako po kávě. Takže nemohu přijít na to, proč ta brynda (de facto srajda) mně neublížuje, zatímco kvalitní kafe zjevně ano. Ale mohu to nazvat ubližováním? Co když opak je pravdou, jen třeba špatně vnímám signály? Přece sovy nejsou… Chjo, tohle mě vážně štve. Signálům vlastního těla jsem vždy věřil nade vše. Chci přijít věci na kloub. Trápí mě to. Přece kafe je kafe, nemůže vám jedno ubližovat a jiné ne (zvláště víme-li, který z produktů je všeobecně považován za kvalitní a naopak). Nebo může?
Ještě nutno doplnit, že se jedná o stejně silnou kávu. Vlastně 1 lžička bryndy na šálek je ok a 1 lžička mléte do filtru na šálek je na smrt. );
Shrnutí: kvalitní mletá káva = nepohoda, bolesti až stavy úzkosti, brynda = žádný problém 🤷♂️
Zajímavá 0 před 767 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vypadá to na první pohled jako podrážděný žlučník. Pražená káva se se žlučníkem moc nesnáší. Káva se dá trochu zjemnit cukrem, ale nikdy mlékem nebo smetanou. Nebo je to horší, a ozvala se slinivka.
0 Nominace Nahlásit |
Kdo ma trochu slabsi zaludek, tomu nesedi nektere druhy kavy. Ja bych na tvem
miste vyzkousela ty jemne, jako je treba Tchibo Feine milde. Najdes ji treba
tady:
https://www.fajnkos.cz/kava-teple-napoje/kava/zrnkova/tchibo-tchibo-feine-milde-zrnkova-kava-500-g/i20017-c984
A kdyz ani takova kava nevyhovuje, tak proste pij tu rozpustnou anebo prejdi na
caj.
Ja osobne piji vyhradne Tchibo nebo Dallmayr – tam je taky nekolik druhu a
maji taky mild – myslim, ze ma modry prouzek.
Tyhle druhy kavy nakoupis nejlepe v obchodech Travel Free na hranicich.
Ale je spousta lidi, co pilo kavu a pak presli na caj, ze jim kava
nedela dobre.
0 Nominace Nahlásit |
žlučník.
přestaň pít kávu a mlékem nebo si uženeš rakovinu a hemoroidy.
změn značku kávy – skús přejít z Arabica na Robustu.
Skus treba 60:40 Robusta/Arabica.
Skus to na 3 měsíce.
Upravil/a: Darcy
0 Nominace Nahlásit |
Také jsem měl občas problémy po kávě. Teď si ji míchám 1:1 s instantní kávovinou INKA a je to v pohodě. Kávovina obsahuje mimo jiné i čekanku a ta má dobrý vliv na žaludek.
Zdroj: https://kava.heureka.cz/grana-inka-180-g/#prehled/
0
před 766 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Filtrovaná káva je příliš „silná“. Kdysi jsme dělali kávu přes filtr do litrové konvice. kolegyně počítala 4 kávy, odměřila 4 lžičky a necelí litr vody. Z mého pohledu se to nedalo pít, nekonzumovala jsem (doktorovi brzy praskl vřed). Do filtru jsme pak na stejné množství vody dali maximálně 2 KL mleté kávy. Kávová lžička do filtru je tak na 400 ml vody.
Drap | 3386 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1323 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 948 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |