Mám daňčí maso na guláš, chci ho dělat na zahradě-kotlíkový.
Co všechno dáváte do zvěřinového guláše?
Vaříte kotlíkový guláš? Já to budu zkoušet poprvé, mám nový
kotlík.
Všem předem děkuji za rady a recepty:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, gagaga, marci1, anonym před 3838 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Omyté maso bych nakrájel (kostky cca 2 cm), nasolil (o něco méně, než
definitivně) a z koření přidal jen jalovec (drcené kuličky), nové
koření a bobkový list – a nechal naložené, podle ´stáří´ a
odleželosti masa.
Pak bych v kotlíku (nebo pro jednoduchost na sporáku) osmahnul cibulku cca
kolik masa, tolik cibule (dusím ji několik hodin až do ´karamelovata´, což
se na ohni dělá špatně), na závěr přidal lehce osmahnout ´trochu´
česneku, vzápětí ´zaprášil´ sladkou paprikou a zalil vodou (lépe
vývarem).
Pak bych přidal maso (tak, jak je – včetně šťávy, kterou pustí) a cca
na kilo masa jednu jemně nakrájenou feferonku (včetně zrníček).
A pak už jen pomalu pod pokličkou vařil…
;-D
Kruciš – tečou mi sliny, jdu si něco ukuchtit.
😉
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, zzzzz, cynique
před 3838 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit |
Zvěřinu vařím často, základem mé kořenící směsi je bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec, tymián a rozmarýn.
4Kdo udělil odpovědi palec? Lamalam, annas, elektrikář, zzzzz
před 3837 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj ZZZZZ,zkus Adžiku,mám s ní bohaté zkušenosti,do mas je
jedinečná!
Jugar
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ad%C5%BEika
0 Nominace Nahlásit |
Zvěřinu upravuji na mnoho způsobů, ale jsem líný, tedy postup:
Maso na guláš pokrájet, pokapat olejem, přidat kořenící směs na
divočinu (osolit v případě že není slaná), přidat kořenovou zeleninu a
nechat do rána v chladničce. Poté už připravit klasický guláš dle zvyku
(cibule, česnek ap.), nespěchat a táhnout dlouho při nízké teplotě.
Pokud vezmeš teď maso a za hodinku budeš chtít mít hotovo, rozhodně to
nebude ono!
Příloha opět dle zvyku.
Zkušenost
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, beer
před 3838 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do guláše můžeš dát bobkáč,jalovec,nové koření,celý pepř,2 dcl červeného vína a po dodušení 1–2 lžíce brusinek.
0 Nominace Nahlásit |
zásadne nepltí >čím viac tým lepšie<, práve naopak.
cibuľa,
cesnak
čierne korenie (podľa chuti),
drtená rasca,
vegeta,
soľ,
majorán,
štipka oregana,
štipka muškátového orecha,
bobkový list,
kari korenie,
štipľavá paprika,
mletá červená paprika,
prípadne vývar z kostí (alebo bujón)
Koupila jsem si přírodní zvěřinové koření. Mělo by v něm být všechno pro ochucení. Ale zase tak často zvěřinu nevařím. 🙂
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |