Potahovala jsem ho prvně marcipánem, ale četla jsem, že jsou i jiné podobné hmoty, se kterými se pracuje lépe. Poradíte mi něco? A jak docílit toho, aby se mi hmota při potahování netrhala?
Děkuji za odpovědi.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? fablen, Damiana před 4532 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Třeba tento?
http://www.mujplan.cz/postupy/vareni-a-peceni/moucniky/dorty/potah-na-dort-z-marschmallow/
Doplňuji:
Další 2 možnosti včetně rad a zkušeností.
http://dorty.artmama.cz/co-je-lepsi-na-potah-dortu-patchwork
Upravil/a: terry
0 Nominace Nahlásit |
http://recepty.vareni.cz/fondan/
fondán je na potahování nejlepší – netrhá se, pěkně se dá uhladit a
skvěle chutná ;)
0 Nominace Nahlásit |
Suroviny:
200 g marshmallows
400 g prosátého cukr moučka
2 lžíce citronové šťávy
Postup
Marshmallows si dáme do větší mísy,pokapeme citronovou šťávou a
vložíme do mikrovlné trouby. Necháme z bonbonů udělat takovou „kaši“
jako karamel. Během ohřívání v mikrovlné troubě si ale dáváme pozor na
to, aby nám amrshmallows nepřetelkly- nabobtnají. Občas zamícháme.
Po vytvoření námi požadované hmoty, vyjmeme nádobu z mikrovlnky a
přidáme polovinu cukru. Nedivte se, bude to velmi lepavý a tekutý. Hmotu si
předěláme na vál a vyválíme se zbytkem cukru, pokud bude hmota moc tuhá,
přidáme trochu vody. A kdyby naopak byla moc řídká a lepivá, dáme cukr
další navíc. Nic se tím nezkazí.
Můžeme použít i potravinářské barvy :)
0 Nominace Nahlásit |
Potáhnout otevřenými ústy, mňamka. Omlouvám se, ale nešlo to jinak.
0
před 4529 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |